علائم ناراحتی قلبی چیست؟
در این مقاله قصد دارم تا دربارهی علائم ناراحتیهای قلبی مطالبی را به شما ارائه کنم. بیماری و ناراحتی قلبی به دستهای از شرایط پزشکی که قلب و عروق آن را درگیر میکنند اطلاق میشود. مایو کلینیک در ایالات متحده که یک مرکز مهم میباشد، موارد زیر را به عنوان بیماری و ناراحتی قلبی شناسایی کرده است:
- بیماری عروق کرونر
- نارسایی قلبی
- آریتمی، مانند فیبریلاسیون دهلیزی
- نقص مادرزادی قلب
- عفونتهای قلبی
- بیماری دریچه قلب
- کاردیومگالی (بزرگ شدن غیر طبیعی قلب)
- کاردیومیوپاتی (بیماری عضله قلب)
تنگی نفس، عرق سرد، رنگپریدگی، درد فک و تعدادی دیگری از این دست، از جمله علائم ناراحتیهای قلبی هستند. سیگار نکشیدن، انجام فعالیت بدنی، تغذیهی سالم، حفظ وزن در محدودهی نرمال، کنترل و کاهش چربی خون و مدیریت استرس به پیشگیری از ناراحتیهای قلبی و جلوگیری از وخیم شدن آن کمک میکند.
مکمل لیپومان، یکی از مکملهای بسیار موثر در کاهش فاکتورهای چربی خون، مثل کلسترول و تریگلیسرید است و در پیشگیری از وقوع سکتههای قلبی نیز موثر است.
علائم انواع مختلف بیماریهای قلبی
درد قفسهی سینهای که ناشی از نرسیدن اکسیژن و خون شریانی غنی از مواد ضروری به قلب ایجاد میشود، یکی از علائم شایع بیماریهای قلبی است. این حالت آنژین نامیده میشود و باعث احساس ناراحتی در قفسهی سینه میشود. برخی از افراد در این حالت احساس سفتی یا فشرده شدن را در اطراف استخوان سینه خود را تجربه میکنند. درد ممکن است به گردن، پایین شانه و بازوها یا بالای شکم، یا به قسمت بالای پشت سرایت کند.
اگر پس از انجام فعالیتهای جزئی بسیار خسته شدید یا در نفس کشیدن مشکل داشتید، ممکن است علائم بیماری قلبی را داشته باشید. این علائم معمولاً با استراحت کاهش مییابند. زنان اغلب علائم متفاوتی را نسبت به مردان تجربه میکنند. به عنوان مثال زنان ممکن است علائم زیر را داشته باشند:
- حالت تهوع
- استفراغ
- کمر درد
- درد فک
- عرق سرد
- رنگ پریدگی
- سرگیجه
- تنگی نفس
- سبکی سر
- غش
زنان ممکن است علائم بیماری قلبی را تشخیص ندهند. دلیل این مسئله میتواند این باشد که علائم آنها ممکن است همزمان با سایر بیماریها رخ دهد. همچنین عوامل خطر دیگری نیز در زنان وجود دارد از جمله افسردگی، استرس و یائسگی.
1- آترواسکلروز
آترواسکلروز سخت شدن و سفت شدن رگهای خونی بهدلیل آسیب عروق خونی ناشی از تجمع رسوبات و پلاک چربی است. علائم آترواسکلروز عروق کرونر میتواند شامل درد قفسه سینه و تنگی نفس باشد. سایر علائم عبارتند از:
- درد غیر معمول
- سردی
- بیحسی
- ضعف در بازوها و پاهای
این علائم به دلیل کاهش جریان خون شریانی به اندامها ایجاد میشود.
2- آریتمی
آریتمی که به آن ریتم غیرطبیعی قلب نیز گفته میشود، علائم مختلفی دارد. آریتمی ممکن است با ضربان قلب خیلی سریع یا خیلی آهسته همراه باشد. این حالت میتواند باعث شود که شما احساس کنید که قلبتان بسیار تند یا کند میتپد. آریتمی ممکن است باعث موارد زیر هم بشود:
- درد قفسه سینه
- سبکی سر
- سرگیجه
- غش کردن
3- نقایص مادرزادی قلب
نقایص مادرزادی قلب مشکلات قلبی هستند که معمولاً در طول رشد جنین رخ میدهند و در بدو تولد وجود دارند. پزشکان معمولاً این نقایص را در بدو تولد یا در اوایل کودکی تشخیص میدهند. گاهی اوقات نقص مادرزادی افراد بسته به شدت علائم ممکن است تا بزرگسالی تشخیص داده نشود. علائم این مورد عبارتند از:
- تنگی نفس
- پوست آبی رنگ
- خستگی زود
- تورم اندامها
بهطور کلی، هر چه نقص مادرزادی شدیدتر باشد، زودتر آشکار میشود.
4- کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی زمانی رخ میدهد که عضله قلب دچار بیماری شود. علائم بیماری عبارتند از:
- تنگی نفس
- تورم ساق یا مچ پا
- نفخ
- خستگی
- ضربان با تپش محکم
5- عفونتهای قلبی
سه نوع اصلی عفونت قلبی عبارتند از پریکاردیت ، میوکاردیت و اندوکاردیت عفونی. این موارد قسمتهای مختلف قلب را درگیر میکنند و ممکن است علائم کمی متفاوت از هم داشته باشند. علائم عفونت قلبی ممکن است شبیه علائم کاردیومیوپاتی باشد، اما ممکن است علاوه بر آن شامل تب، درد قفسه سینه، بثورات پوستی یا سرفهای باشد که از بین نمیرود.
عوامل خطر بیماری قلبی
عوامل خطر رایج برای بیماریهای قلبی عبارتند از:
- اضافه وزن داشتن
- غیر فعال بودن
- سیگار کشیدن
- داشتن یک رژیم غذایی پرچرب، پر سدیم و با کربوهیدرات بالا
- ابتلای به دیابت
- داشتن فشار خون بالا
- داشتن کلسترول بالا
- داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی
بسیاری از مردم ایران دارای عوامل خطر این بیماری هستند و لازم است تا سبک زندگی خود را تغییر دهند.
اکنون برای در امان بودن از بیماری قلبی عروقی چه باید کنید؟
اگر هر یک از علائم بیماری در شما وجود داشت لازم است تا حتما به پزشک مراجعه کنید تا پس از انجام معاینات و آزمایشهای لازم، اقدامات پزشکی و توصیههای لازم را دریافت کنید. مهمترین اصل در بیماری قلبی و عروقی پیشگیری از آن است. چه به این بیماری مبتلا باشید چه نباشید باید موارد زیر را رعایت کنید:
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
- تغذیه سالم.
- فعالیت بدنی داشته باشید.
- وزن خود را در محدودهی سالم حفظ کنید.
- استرس خود را مدیریت کنید.
- مکمل لیپومان را استفاده نمایید.
مکمل لیپومان، حاوی 600 میلیگرم عصاره برگ کنگرفرنگی میباشد. این مکمل به طرز قابلتوجهی، منجر به کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون میشود و در پیشگیری از وقوع سکتههای قلبی بسیار موثر است. همچنین این مکمل در محافظت از عملکرد کبد و کلیه نیز موثر است.
رعایت این نکات باعث میشود که هم از بروز بیماری قلبی پیشگیری شود، و هم بیماری بدتر نشود.
منبع
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.