شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

علائم دیابت در زنان

دسته بندی :دیابت, زنان ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ دکتر حسین علیپور 3460 مشاهده
دیابت

در مقالات قبلی درباره‌ی دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 مطالبی ارائه کردیم. همان‌طور که می‌دانید دیابت می‌تواند افراد را با هر سبک زندگی و با هر سن، نژاد، گروه قومی، جنس یا جنسیت تحت تاثیر قرار دهد. اما باید بدانید که دیابت اثرات جدی‌تری در زنان در مقایسه با مردان دارد. در یک مطالعه که در سال 2019 به بررسی ارتباط بین دیابت و پیامدهای سلامت آن در بیش از 5/1 میلیون نفر پرداخته شد، مشخص گردید که در مقایسه با مردان مبتلا به دیابت، زنان مبتلا به این بیماری موارد زیر را تجربه می‌کنند:

  • 13 درصد خطر مرگ بیشتر ناشی از تمامی علت‌ها
  • 30 درصد خطر مرگ بیشتر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی
  • 58 درصد خطر مرگ بیشتر ناشی از بیماری عروق کرونر

علائم دیابت در زنان و مردان شبیه به هم است اما تعدادی از علائم فقط در زنان دیده می‌شود. بنابراین مهم است که درباره‌ی علائم دیابت مختص به زنان آگاهی لازم را کسب کنیم زیرا می‌تواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند.

با اینکه علائم دیابت در زنان و مردان به میزان زیادی شبیه به یکدیگر است اما تعدادی از علائم فقط در زنان دیده می‌شود. عفونت‌های ناشی از قارچ کاندیدا، عفونت‌های دستگاه ادراری، خشکی واژن و سندروم تخمدان پلی‌کیستیک از جمله علائم دیابت در زنان است.

دیابت در زنان چه علائمی دارد؟

1- عفونت‌های ناشی از قارچ کاندیدا

هایپرگلیسمی یا سطوح بالای قند خون می‌تواند باعث رشد قارچ شود. رشد بیش از حد این قارچ می‌تواند باعث عفونت‌ قارچی واژن یا دهان شود. این عفونت‌های رایج به نام برفک نیز شناخته می‌شوند. علائم زیر ممکن است در هنگام وجود عفونت در واژن مشاهده شوند:

  • خارش واژن
  • ترشحات واژن
  • رابطه جنسی دردناک
  • درد

عفونت‌های مخمری و قارچی دهان اغلب باعث ایجاد یک پوشش سفید روی زبان و داخل دهان می‌شوند.

2- عفونت‌های دستگاه ادراری

این دسته عفونت‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که باکتری‌ها وارد دستگاه ادراری شوند. این خطر در زنان مبتلا به دیابت بیشتر است. عفونت‌های ادراری در این گروه شایع هستند، زیرا قند خون بالا سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند. علائم زیر در اثر عفونت‌های دستگاه ادرار زنان ایجاد می‌شود:

  • ادرار دردناک
  • احساس سوزش در هنگام ادرار
  • ادرار خونی یا کدر

اگر این علائم درمان نشوند، خطر عفونت کلیه وجود دارد.

علائم دیابت در زنان

3- خشکی واژن

نوروپاتی دیابتی زمانی رخ می‌دهد که سطح بالای قند خون به رشته‌های عصبی آسیب برساند. این آسیب می‌تواند باعث سوزن سوزن شدن و از دست دادن احساس در قسمت‌های مختلف بدن شود، از جمله دست‌ها و پاها بشود. نوروپاتی دیابتی همچنین ممکن است بر اعصاب حسی در ناحیه واژن تأثیر بگذارد و منجر به علائمی مانند خشکی واژن شود.

4- سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS

پیشنهاد می‌کنم مقالات پیشین مجله‌ی علمی سمانیک که پیرامون سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نگارش شده‌اند را مطالعه کنید. در هرصورت، محققان دریافته‌اند که این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که مقدار زیادی آندروژن (هورمون مردانه) در بدن زنان تولید شود. از علائم این سندرم می‌توان به پریودهای نامنظم، افزایش وزن، آکنه، افسردگی و ناباروری اشاره کرد.

PCOS همچنین با نوعی مقاومت به انسولین مرتبط است که سطح قند خون را بالا می برد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. در واقع مقاومت به انسولین و افزایش قند خون می‌تواند یکی از علائم یا علت‌های سندروم تخمدان پلی‌کیستیک باشد.

دیابت بارداری چیست؟

دیابت بارداری زمانی ایجاد می‌شود که افراد در دوران بارداری قند خون بالایی داشته باشند. این نوع دیابت با دیابت نوع 1 و نوع 2 متفاوت است. هورمون‌های ترشح شده در دوران بارداری در عملکرد انسولین اختلال ایجاد می‌کنند و باعث می‌شوند تا بدن انسولین بیشتری را برای رفع نیاز خود بسازد. در برخی از افراد این مقدار انسولین هم هنوز کافی نیست و فرد به دیابت بارداری مبتلا می‌شود.

دیابت بارداری اغلب در اواخر دوران بارداری ایجاد می‌شود و در اکثر افراد پس از بارداری از بین می‌رود. دقت کنید که اگر دیابت بارداری تجربه کرده‌اید، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در شما افزایش می‌یابد. در این‌صورت پزشک شما آزمایش قند خون را برای شما در بازه‌های زمانی لازم تجویز خواهد کرد.

علائم دیابت در زنان

عوامل خطر ابتلا به دیابت در زنان

اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در دوران کودکی به این بیماری مبتلا می‌شوند. عوامل خطر شامل داشتن والدین یا خواهر یا برادر مبتلا به این بیماری است. ریشه در آب و هوای سرد داشتن نیز ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهد. همچنین عوامل خطر ابتلای به دیابت نوع 2 در جدول زیر قابل مشاهده است:

  • حداقل 45 سال سن
  • اضافه وزن یا چاقی
  • والدین یا خواهر و برادری مبتلا به دیابت
  • داشتن نوزادی با وزن حداقل 9 پوند (4.08 کیلوگرم)
  • سابقه‌ی دیابت بارداری
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • فعالیت بدنی کمتر از 3 بار در هفته
  • ابتلای به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)
  • سابقه‌ی بیماری قلبی یا سکته

چشم‌انداز دیابت در زنان

دیابت یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر است. هیچ استاندارد یا معیار دقیقی وجود ندارد که بتواند مدت زمان زندگی فردی که به این بیماری مبتلا است را پیش‌بینی کند. مطالعه‌ای که در سال 2015 با هدف بررسی و ممقایسه‌ی چشم‌انداز دیابت در زنان و مردان انجام شد نشان داد که زنان حدود 40 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری هستند. این مطالعه همچنین نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 امید به زندگی کوتاه‌تری نسبت به جمعیت عادی دارند.

در یک مطالعه که در سال 2022 به انجام رسید مشخص شد کاهش میزان LDL یا کلسترول بد می‌تواند منجر شود که امید به زندگی در افراد مبتلا به دیابت افزایش یابد. انواع مختلفی از داروها، تغییرات مفید در سبک زندگی و درمان‌های جایگزین وجود دارند که می‌توانند به فرد مبتلا به دیابت در جهت مدیریت علائم و بهبود وضعیت بیماری کمک کنند.

منبع

How Diabetes Affects Women

دکتر علیپور
دکتر حسین علیپور

حسین علیپور هستم دکتری تخصصی نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس که به عنوان کارشناس تحقیق، توسعه و تولید محتوا در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول به فعالیت هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +