شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

علائم دیابت در مردان چیست؟

دسته بندی :دیابت ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ خانم دکتر مهرنوش گرشاسبی 4000 مشاهده
علائم دیابت در مردان

دیابت بیماری است که در آن بدن شما یا نمی‌تواند انسولین کافی تولید کند و یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده کند یا هر دو هردو بطور همزمان. هنگامی که با دیابت زندگی می‌کنید، سطح قند خون شما می‌تواند در نوسان باشد. سطوح بالای قند خون کنترل نشده می‌تواند منجر به عوارضی شود که بر چندین اندام اصلی در سراسر بدن تأثیر می‌گذارد. دیابت می‌تواند به آرامی با علائم قابل تشخیص کمی در ابتدا ایجاد شود از جمله: تکرر ادرار، کاهش وزن و خستگی.

دو نوع اصلی از دیابت وجود دارد: نوع 1 و نوع 2. نوع 1 معمولاً در کودکان تا بزرگسالان جوان ایجاد می‌شود و باعث شروع سریع علائم می‌شود. دیابت نوع 2 به طور معمول در بزرگسالان ایجاد می‌شود، اگرچه ممکن است در کودکان نیز رخ دهد و اغلب در طی چندین سال به کندی ایجاد می‌شود. شما حتی ممکن است علائم دیابت نوع 2 را تا زمانی که قابل توجه نباشند متوجه نشوید. پس از تشخیص، شما معمولاً می‌توانید دیابت نوع 2 را با حمایت تیم مراقبت‌های بهداشتی خود و همچنین با تغییرات رژیم غذایی و ورزش همراه با سایر مداخلات سبک زندگی درمان کنید.

برای آشنایی با علائم دیابت و تاثیر آن بر مردان، ادامه مطلب را بخوانید.

 

دیابت در مردان می‌تواند علائم متعددی را ایجاد کند که منحصر به مردان است. مشکل اولیه و آسان برای شناسایی اختلال نعوظ است، اما ممکن است انحراف آلت تناسلی، مشکلات مربوط به خودداری ادرار یا تستوسترون پایین نیز ایجاد شود. سطح قند خون تنظیم نشده می‌تواند منجر به چندین عارضه سلامتی شود که می‌تواند علائم اضافی در قسمت‌های مختلف بدن شما ایجاد کند.

با تغییرات سبک زندگی سالم، مانند ورزش، ترک سیگار، خوردن یک رژیم غذایی سالم، و حفظ وزن مناسب، همراه با داروهای مناسب، ممکن است بتوانید از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کنید یا عوارض و علائم را مدیریت کنید.

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: “تفاوت دیابت در زنان و مردان

دیابت چه علائمی دارد؟

علائم دیابت اغلب ناشناخته هستند زیرا ممکن است خفیف یا غیر اختصاصی باشند. برخی از خفیف‌ترین نشانه‌های اولیه دیابت عبارتند از

  • تکرر ادرار
  • خستگی غیرمعمول
  • تاری دید
  • کاهش وزن حتی بدون رژیم
  • سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی در دست‌ها و پاها

 اگر مبتلا به دیابت هستید، درمان موثر می‌تواند به جلوگیری از بروز عوارض کمک کند. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • پوست
  • چشم‌ها
  • کلیه
  • قلب و سیستم قلبی عروقی
  • اعصاب از جمله آسیب عصبی

علائم احتمالی عوارض مرتبط با دیابت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت‌های باکتریایی در پلک‌ها (گل مژه) یا فولیکول‌های مو(فولیکولیت)
  • عفونت زیر ناخن‌های دست یا پا
  • دردهای ناگهانی یا تیز در دست‌ها و پاهای شما

 همه این‌ها سیگنال‌هایی هستند که نشان می‌دهند ممکن است عوارض دیابت را تجربه کنید.

علائم دیابت در مردان

دیابت در مردان چه علائمی دارد؟

دیابت همچنین می‌تواند علائم مرتبط با سلامت جنسی مردان را ایجاد کند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

1- اختلال نعوظ (ED)

اختلال نعوظ (ED) ناتوانی در دستیابی یا حفظ نعوظ است.

این عارضه می‌تواند نشانه بسیاری از مشکلات سلامتی باشد، از جمله:

  • فشار خون بالا (فشار خون بالا)
  • بیماری کلیوی
  • شرایط گردش خون
  • شرایط سیستم عصبی
  • چاقی یا اضافه وزن

استرس، سیگار کشیدن یا برخی داروها نیز می‌توانند باعث بروز ED شوند. مردان مبتلا به دیابت شانس بیشتری برای ابتلا به ED دارند. بر اساس یک متاآنالیز 145 مطالعه در سال 2017، بیش از 50 درصد از مردان مبتلا به دیابت دارای اختلال نعوظ هستند. این مطالعه شامل مردان مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2، بدون هیچ تفاوتی در نتایج بین این دو بود. اگر با دیابت زندگی می کنید و به ED مبتلا می‌شوید، دیابت ممکن است علت زمینه‌ای باشد.

در مورد علل ED بیشتر بدانید.

آسیب به سیستم عصبی خودمختار (ANS)

دیابت می‌تواند به سیستم عصبی خودمختار (ANS) آسیب برساند و منجر به مشکلات جنسی شود. ANS  گشاد شدن یا انقباض عروق خونی شما را کنترل می‌کند. اگر رگ‌های خونی و اعصاب آلت تناسلی در اثر دیابت آسیب ببینند، ED می‌تواند ایجاد شود. دیابت می‌تواند به عروق خونی و اعصاب مورد نیاز برای نعوظ آسیب برساند. این یکی دیگر از علل شایع ED در میان مردان مبتلا به دیابت است.

2- انزال رتروگراد

مردان مبتلا به دیابت نیز ممکن است با انزال رتروگراد مواجه شوند. این عارضه باعث می‌شود مقداری مایع منی در مثانه آزاد شود. علائم ممکن است شامل مقدار قابل توجهی منی ترشح شده در حین انزال یا عدم وجود انزال باشد.

3- مسائل اورولوژیک

مشکلات اورولوژی می‌تواند در مردان مبتلا به دیابت به دلیل آسیب عصب دیابتی رخ دهد. این موارد شامل:

  • مثانه بیش‌فعال
  • ناتوانی در کنترل ادرار یا نشت ادرار
  • مشکل در ادرار کردن
  • عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs)
  • سایر مسائل جنسی

اگر با دیابت زندگی می‌کنید، ممکن است سطح تستوسترون کمتری نسبت به دیگران داشته باشید. افزایش سن به طور طبیعی می‌تواند سطح تستوسترون شما را کاهش دهد و منجر به از دست دادن علاقه به رابطه جنسی، خستگی و خلق و خوی افسرده شود، اما دیابت و چاقی احتمال کاهش سطح تستوسترون را افزایش می‌دهد. تستوسترون پایین می‌تواند منجر به ED و سایر مشکلات سلامت جنسی شود. همچنین ممکن است کاهش تعداد اسپرم را تجربه کنید و این می‌تواند باردار شدن را دشوارتر کند. همچنین ممکن است احتمال ابتلا به بیماری پیرونی یا انحنای آلت تناسلی خود را افزایش دهید که می‌تواند مقاربت جنسی را دشوارتر و دردناک‌تر کند.

 

دیابت نوع 1 در مقابل دیابت نوع 2

کارشناسان علائم را در مردان مبتلا به دیابت نوع 1 در مقایسه با دیابت نوع 2 از هم جدا نمی‌کنند، زیرا اغلب علائمی که بر هر دو جنس تأثیر می‌گذارد، عموماً یکسان هستند. تفاوت معمولاً در این است که چقدر طول می‌کشد تا علائم قابل توجه شوند و به جنسیت فرد بستگی ندارد. این علائم در نوع 1 دیابت سریعتر پیشرفت می‌کنند.

عوارضی مانند ED به دلیل سطح بالای قند خون رخ می‌دهد و اگر به خوبی کنترل نشود در هر دو نوع ایجاد می‌شود. با این حال، برخی از موارد را می‌توان در مردان مبتلا به نوع 1 یا نوع 2  دیابت متفاوت مشاهده کرد. برای مثال هرچند هر دو نوع دیابت می‌توانند باعث کاهش تستوسترون شوند ولی طبق گفته انجمن دیابت آمریکا (ADA) مردان مبتلا به دیابت نوع 2 دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند، به این مشکل مبتلا می شوند.

صحبت صریح با پزشک در مورد ED و سایر عوارض جنسی یا اورولوژیک و آزمایش خون ساده می‌تواند به تشخیص دیابت کمک کند.

بررسی علت ED یا سایر مسائل ممکن است به شما کمک کند تا سایر مسائل تشخیص داده نشده را که ممکن است عوامل مؤثر باشند، کشف کنید.

 

عوامل خطر در مردان

عوامل زیادی می‌توانند شانس ابتلا به دیابت و عوارض آن را افزایش دهند، از جمله:

  • سیگار کشیدن
  • اضافه وزن داشتن
  • اجتناب از فعالیت بدنی
  • داشتن فشار خون بالا یا کلسترول بالا
  • بالای 45 سال بودن
  • نژادهای خاصی مانند آفریقایی-آمریکایی، اسپانیایی‌تبار، بومی آمریکایی، آسیایی-آمریکایی، و جزیره‌نشین اقیانوس آرام

علائم دیابت در مردان

چگونه از ابتلا به دیابت در مردان جلوگیری کنیم؟

دیابت نوع 1 عوامل خطر متفاوتی دارد. شما به احتمال زیاد در دوران کودکی یا نوجوانی آن را تجربه کرده و سابقه خانوادگی این بیماری را داشته اید.

ترک سیگار، ورزش منظم و حفظ وزن مناسب همگی راه‌های موثری برای کمک به پیشگیری از ابتلا به دیابت هستند.

 

درمان دیابت در مردان

اگر به دیابت نوع 2 مبتلا هستید به احتمال زیاد یک تیم مراقبت‌های بهداشتی به شما کمک می‌کند تا یک برنامه درمانی که شامل اصلاح سبک زندگی باشد، ایجاد کنید. اغلب، تغییراتی مانند ورزش و تغییر رژیم غذایی می‌تواند به شما در کنترل سطح قند خون کمک کند.

اگر اینها موثر نباشند، پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به کنترل سطح گلوکز خون و جلوگیری از عوارض ارولوژی و سایر عوارض مرتبط با دیابت توصیه کند. اگر به مشکلات مرتبط با دیابت مبتلا شوید، داروهایی برای کمک به درمان آنها در دسترس هستند.

 

1- تغییر سبک زندگی

اگر با دیابت نوع 2 زندگی می‌کنید، تغییرات سبک زندگی ممکن است بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر زیادی بگذارد. گاهی تغییر سبک زندگی تنها کاری است که شما باید انجام دهید تا قند خون خود را در سطح سالم نگه دارید.

متعادل کردن درشت مغذی‌های غذایی می‌تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد، سطح قند خون را ثابت نگه دارد و شروع علائم دیابت را به تاخیر بیندازد. سعی کنید:

  • مخلوطی یکنواخت از نشاسته و کربوهیدرات‌های غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات، چربی‌ها و پروتئین‌ها مصرف کنید.
  • از مصرف قند اضافی در غذاها و نوشیدنی‌ها مانند نوشابه، آب میوه‌ها، غذاهای فرآوری شده و آب‌نبات اجتناب کنید.
  • از یک برنامه ورزشی منظم بهره‌مند شوید. این می‌تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید و همچنین به شما کمک می‌کند تا وزن سالمی داشته باشید.
  • همراه با تغییر در رژیم غذایی و ورزش، سطح قند خون خود را به طور منظم کنترل کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که بدانید آیا کاری که انجام می‌دهید مؤثر است یا خیر و آیا باید با پزشک خود در مورد احتمال دارو صحبت کنید.
  • نظارت بر سطح قند خون شما نیز می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید علائم سطح قند خون بالا یا پایین چه احساسی دارند. اگر این اطلاعات را یادداشت کنید یا ثبت کنید، می‌توانید از نشانه‌های سطح قند خون بالا یا پایین استفاده کنید تا به شما کمک کند بدانید چه زمانی باید اقدام کنید.
  • در نهایت می‌توانید منبع معتبری را پیدا کنید که انجام اقداماتی برای مدیریت استرس مانند ورزش، مدیتیشن یا درمان‌ها برای کمک به مدیریت دیابت را ارائه نماید.

 

2- داروها

  • داروهای ED مانند تادالافیل (سیالیس)، واردنافیل (لویترا) و سیلدنافیل (ویاگرا) ممکن است به شما در مدیریت بیماری کمک کنند. داروهای مخلوط با پروستاگلاندین‌ها، ترکیبات هورمون‌ مانند، نیز می‌توانند به آلت تناسلی تزریق شوند تا به درمان ED شما کمک کنند.
  • پزشک همچنین ممکن است شما را به یک متخصص اورولوژی یا غدد درون‌ریز ارجاع دهد تا اثرات کاهش تستوسترون را درمان کند.
  • تستوسترون پایین می‌تواند باعث از دست دادن علاقه شما به رابطه جنسی، کاهش توده بدن و احساس افسردگی شود. صحبت با پزشک در مورد این علائم می‌تواند به شما امکان دهد تا درمان‌هایی مانند تزریق تستوسترون یا چسب‌ها و ژل‌هایی که تستوسترون پایین را درمان می‌کنند، دریافت کنید.
  • همه داروها و مکمل ها را با پزشک در میان بگذارید تا از تداخلات دارویی مضر بالقوه جلوگیری کنید. هرگونه تغییر در الگوی خواب یا سایر عادات سبک زندگی خود را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • شما همچنین باید منابع مطمئن را برای مصرف داروهای قند خون یا انسولین طبق تجویز مصرف کنید. این می‌تواند به تنظیم سطح قند خون شما کمک کند و از عوارض و علائم ناخواسته جلوگیری کند.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

فعال بودن در مورد سلامتی می‌تواند کمک کند. اگر نمی‌توانید آخرین باری را که قند خون خود را بررسی کرده اید، به یاد بیاورید، به خصوص اگر ED یا سایر علائم یا عوارض احتمالی دیابت را تجربه می‌کنید، باید آزمایش خون بدهید.

دیابت و عوارض آن مانند بیماری قلبی، می‌تواند منجر به مشکلات عاطفی از جمله اضطراب یا افسردگی شود. اینها می‌توانند ED و سایر جنبه‌های سلامتی شما را بدتر کنند. اگر احساس ناامیدی، غمگینی، اضطراب یا نگرانی دارید با پزشک خود صحبت کنید.

 

سوالات متداول

علامت اولیه دیابت چیست؟

دیابت برای افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. در برخی موارد، فرد ممکن است علائم قابل توجهی نداشته باشد. هنگامی که آن‌ها این کار را انجام می‌دهند، علائم معمولاً گزارش شده می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تولید ادرار زیاد
  • تشنگی بیش از حد
  • خستگی
  • کاهش وزن بدون تلاش

مردان در چه سنی به دیابت مبتلا می‌شوند؟

دیابت نوع 2 می‌تواند در هر سنی ایجاد شود، اما سن بالای 45 سال یک عامل خطر شناخته شده است. افراد در دوران کودکی یا نوجوانی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 1 هستند.

وقتی دیابت شروع می‌شود چه احساسی دارید؟

دیابت نوع 2 می‌تواند به تدریج شروع شود. ممکن است اصلاً متوجه هیچ علامتی نشوید یا علائم مورد توجه قرار نگیرد. اگر علائمی دارید ممکن است متوجه خستگی، تکرر ادرار و تشنگی شوید. همچنین ممکن است متوجه علائم دیگری مانند ED یا کاهش وزن بدون تلاش شوید.

چه چیزی باعث دیابت در مردان می‌شود؟

مردان ممکن است به دلیل ذخیره چربی اضافی در اطراف قسمت میانی خود بیشتر به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. همچنین مردان ممکن است به دلیل عدم تمایل به کمک پزشکی برای علائم، میزان تشخیص کمتری داشته باشند.

 

جمع‌بندی

دیابت یک بیماری مزمن پیشرونده است که در گذر زمان اثرات مخربی بر روی ارگانهای مختلف بدن دارد. در این مقاله سعی بر ارائه جامع و کامل دیابت در مردان و روشهای درمان آن شد.

نویسنده: دکتر مهرنوش گرشاسبی (دکترای تخصصی گیاهان داروئی)

ویرایش شده توسط: دکتر علیرضا ولی‌زاده (دکترای تخصصی نانوتکنولوژی پزشکی)

مرجع

https://www.healthline.com/health/recognizing-diabetes-symptoms-men

خانم دکتر مهرنوش گرشاسبی

خانم دکتر گرشاسبی دکتری اگروتکنولوژی مهرنوش گرشاسبی هستم دکترای اگروتکنولوژی و مدرس و محقق گیاهان دارویی که به صورت تخصصی در حوزه تولید محتوای مجموعه سمانیک فعالیت می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +