درمان سندرم پیش از قاعدگی
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS اثرات نامطلوب زیادی بر زندگی خانمها در سنین باروری دارد. با انجام یک سری راهکارهای خانگی مثل ورزش روزانه، خواب منظم، تغذیه سالم و همچنین مصرف مکملهای پی ام ساف و آگنومان میتوانید علائم این سندرم را تا حد زیادی تسکین دهید.
سندرم پیش از قاعدگی چیست؟
سندرم پیش از قاعدگی یا به اختصار PMS ، تغییراتی در خلق و خو، احساسات، رفتار و سلامت جسمانی است که میتواند بین تخمک گذاری و شروع قاعدگی شما رخ دهد. معمولاً تا چند روز پس از شروع قاعدگی طول میکشد و میتواند تأثیر منفی بر زندگی شما بگذارد.
سندرم پیش از قاعدگی یک مشکل بسیار رایج است. تقریباً ۴۸ درصد از زنانی که در سنین باروری هستند PMS را تجربه میکنند، و در حدود ۲۰ درصد از آنها، علائم به حدی شدید است که بر روال معمول زندگی تأثیر منفی میگذارد. برخلاف آنچه برخی افراد تصور میکنند، PMS یک مشکل و اختلال واقعی است و ناشی از کم توانی و بزرگنمایی نیست، بلکه وضعیتی است که میتواند زندگی روزمره را مختل کند و باعث ناراحتی جسمی و عاطفی قابل توجهی شود.
در این مقاله به بررسی روشهای درمان سندرم پیش از قاعدگی میپردازم و راهکارهای کاربردی و بهترین مکملها و داروها را برای درمان این سندرم به شما معرفی میکنم. با من همراه باشید.
چه راهکارهایی برای درمان سندرم پیش از قاعدگی وجود دارد؟
در حالی که هیچ درمان قطعی و دائمی برای PMS وجود ندارد، میتوانید اقداماتی را برای کاهش علائم خود انجام دهید. برای رهایی از علایم خفیف یا متوسط PMS راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- از مکمل پی ام ساف استفاده کنید. هر دوز روزانه از این مکمل (۲ کپسول پی ام ساف)، حاوی ۳۰ میلیگرم عصاره خشک زعفران غنی از کروسین و ۳۰ میلیگرم پودر زعفران میباشد. زعفران به دلیل تنظیم میزان انتقالدهندههای عصبی مثل دوپامین، سروتونین و نورآدرنالین، در بهبود اضطراب، افسردگی، کرامپهای شکمی و اختلالات مود پیش از قاعدگی موثر است. میتوانید روزانه ۲ الی ۳ کپسول پی ام ساف را نیم ساعت قبل از غذا، طی ۴ الی ۶ سیکل قاعدگی و همراه با یک لیوان آب مصرف کنید.
به زودی در داروخانههای سراسر کشور
- از مکمل آگنومان استفاده کنید. هر کپسول آگنومان حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره خشک میوه گیاه پنج انگشت میباشد. آگنومان با ایجاد تعادل میان هورمونهای جنسی، درمانی موثر برای تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نظیر اضطراب، افسردگی، بیقراری، پرخاشگری، نوسانات خلقی، افزایش اشتها، میل به خوردن شیرینیجات، حساس شدن سینهها، نفخ، خستگی و… است. میتوانید روزانه ۲ بار، هر بار ۲ کپسول، ترجیحا بعد از وعده ی غذایی مصرف کنید.
- برای کاهش نفخ شکم، مایعات فراوان بنوشید. همچنین توصیه میکنم دمنوشهای گیاهی مانند دمنوش برگ تمشک قرمز یا بابونه را امتحان کنید که میتوانند گرفتگی و کرامپهای عضلات را کاهش دهد.
- رژیم غذایی متعادلی داشته باشید که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل باشد. کاهش مصرف شکر، نمک، کافئین و الکل را نیز در نظر بگیرید، به خصوص اگر به اثرات آنها حساس هستید.
- با یک پزشک در مورد مصرف مکملهایی مانند اسید فولیک، ویتامین B6، کلسیم و منیزیم برای کمک به کاهش گرفتگی عضلات و اثرات منفی PMS بر روی خلق و خو مشورت کنید. همچنین سعی کنید ویتامین D بیشتری از طریق نور طبیعی، غذا یا مکملها دریافت کنید.
- سعی کنید هر شب ۷ تا ۹ ساعت بخوابید تا به رفع خستگی و بهبود سلامت کلی کمک کنید. این برنامه را نه فقط برای روزهایی که دچار علایم PMS شدهاید، بلکه برای سایر روزهای ماه نیز اجرا کنید.
- در صورت امکان سعی کنید روزانه حداقل نیم ساعت فعالیت بدنی داشته باشید. ورزش نه تنها میتواند به کاهش نفخ و گرفتگیهای عضلانی کمک کند، بلکه میتواند به کاهش علائمی مانند اضطراب و افسردگی نیز کمک قابل توجهی کند.
- هر روز زمانی را به مراقبت از خود اختصاص دهید، در این زمان میتوانید ورزش کنید، یوگا و مدیتیشن انجام دهید یا به سرگرمیهای مورد علاقه خود و یا تعامل اجتماعی بپردازید.
- برای تسکین گرفتگی و درد شکم میتوانید پدهای گرم کننده یا کیسه آب گرم روی شکم خود قرار دهید و یا از ماساژ کمک بگیرید.
- داروها و درمان های بدون نسخه نیز میتوانند به کاهش علائم جسمی PMS کمک کنند. مسکنهایی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا مفنامیک اسید برای سردرد، درد و گرفتگی عضله و شکم درد کاربرد دارند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم PMS هر ماه بر روتین و کیفیت زندگی شما تأثیر منفی میگذارد و درمانهای خانگی، مکملها و داروهای بدون نسخهای که در این مقاله معرفی کردم تاثیر چندانی برای شما ندارد، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.
ممکن است مشکلات زمینهای داشته باشید که باعث تشدید علائم PMS میشود. پزشک میتواند علل احتمالی را رد کرده و داروهای مناسب را برای شما تجویز کند. داروهایی که معمولا توسط پزشک تجویز میشوند عبارتند از :
- داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs): این داروها میتوانند درد سینه و دردهای قاعدگی را تسکین دهند، به خصوص اگر آنها را در طول قاعدگی یا در زمان شروع علائم مصرف کنید. گزینههایی که بدون نسخه نیز قابل تهیه هستند شامل ایبوپروفن، ناپروکسن، استامینوفن و مفنامیک اسید است. در صورت شدید بودن علائم، پزشک میتواند دوز قویتر یا مسکنهای تزریقی مانند کتورولاک را برای شما تجویز کند.
- داروهای هورمونی ضد بارداری: داروهایی هستند که از تخمک گذاری جلوگیری میکنند و میتوانند علائم جسمی ناخوشایند مانند حساسیت و درد را تسکین دهند.
- داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب: مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) رایجترین انواع داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان مسائل مربوط به خلق و خوی مرتبط با PMS تجویز میشوند. گزینهها عبارتند از فلوکستین، پاروکستین، سرترالین و …
- دیورتیکها: دیورتیکها یا داروهای ادرار آور میتوانند علائمی مانند نفخ و حساسیت سینهها را تسکین دهند. چون تجمع آب و سدیم را در بدن کاهش میدهند.
جمع بندی
برخی از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی (PMS) در روزهای قبل از قاعدگی علائم بد و آزاردهندهای دارند که نمیتوانند فعالیتهای معمول خود را انجام دهند. اما راههای مختلفی برای مقابله و درمان این علائم مانند درد بدن و شکم، گرفتگی عضلات، حساسیت سینهها و نوسانات خلقی وجود دارد.
در این مقاله به معرفی راهکارهای خانگی ، مکملهای گیاهی و داروهای بدون نسخهای که میتوانید برای بهبود علائم PMS استفاده کنید پرداختم. اگر علائم شما شدید است و به این روشها پاسخ نمیدهد بهتر است جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.
منابع
Premenstrual syndrome: Learn More – Treatment for PMS
PMS: Premenstrual Syndrome Symptoms, Treatments, and More
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.