شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دارو برای سندرم پیش از قاعدگی

دارو برای سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مجموعه‌ای از علائم جسمانی و روانی است که بسیاری از زنان را پیش از شروع قاعدگی تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای کاهش این علائم، داروهای مختلفی مانند مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs) برای کاهش نوسانات خلقی و اضطراب، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) برای تسکین دردهای جسمانی، قرص‌های ضد بارداری هورمونی برای تنظیم چرخه قاعدگی، داروهای مدر برای کاهش احتباس مایعات، و مکمل‌هایی مانند کلسیم، منیزیم و ویتامین B6 مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین داروهای گیاهی و روش‌های طبیعی نیز ممکن است در برخی موارد مفید باشند. توصیه من به شما استفاده از مکمل‌های پی ام ساف و آگنومان است.

مقدمه

سندروم پیش از قاعدگی (PMS) مجموعه‌ای از علائم فیزیکی، روانی و رفتاری است که در روزهای منتهی به قاعدگی بسیاری از زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این علائم می‌تواند زندگی روزمره فرد را مختل کند. از این رو، بسیاری از افراد به دنبال راهکارهای درمانی برای کاهش یا کنترل این علائم هستند.

یکی از روش‌های معمول و مؤثر برای مدیریت سندروم پیش از قاعدگی استفاده از داروهای مختلف است. در این مطلب، به بررسی داروهای مختلفی که برای کاهش علائم PMS مورد استفاده قرار می‌گیرند و همچنین نحوه عملکرد آنها می‌پردازم. با من همراه باشید.

علائم سندرم پیش از قاعدگی

پیش از ورود به بحث داروها، شناخت علائم PMS ضروری است. این علائم معمولاً از چند روز تا یک هفته پیش از شروع قاعدگی شروع می‌شوند و با شروع خونریزی قاعدگی کاهش پیدا می‌کنند. این علائم به دو دسته تقسیم می‌شوند:

1. علائم جسمانی

  • تورم و حساسیت در سینه‌ها
  • ورم و افزایش وزن
  • سردرد
  • خستگی
  • کمردرد
  • درد در مفاصل و عضلات
  • تغییرات در اشتها و هوس خوردن غذاهای خاص

2. علائم روانی 

  • تحریک‌پذیری
  • افسردگی و بی‌حوصلگی
  • اضطراب
  • نوسانات خلقی
  • کاهش تمرکز

داروهای مورد استفاده برای PMS

همان‌طور که پیش‌تر گفتم، تعدادی از داروها می‌توانند در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی موثر باشند. انتخاب دارو بستگی به شدت و نوع علائم فرد دارد. در ادامه به معرفی و بررسی این داروها می‌پردازم.

  • از مکمل پی ام ساف استفاده کنید. هر دوز روزانه از این مکمل (۲ کپسول پی ام ساف)، حاوی ۳۰ میلی‌گرم عصاره خشک زعفران غنی از کروسین و ۳۰ میلی‌گرم پودر زعفران می‌باشد. زعفران به دلیل تنظیم میزان انتقال‌دهنده‌های عصبی مثل دوپامین، سروتونین و نورآدرنالین، در بهبود اضطراب، افسردگی، کرامپ‌های شکمی و اختلالات مود پیش از قاعدگی موثر است. می‌توانید روزانه ۲ الی ۳ کپسول پی ام ساف را نیم ساعت قبل از غذا، طی ۴ الی ۶ سیکل قاعدگی و همراه با یک لیوان آب مصرف کنید.

به زودی در داروخانه‌های سراسر کشور

  • از مکمل آگنومان استفاده کنید. هر کپسول آگنومان حاوی ۴۰۰ میلی گرم عصاره خشک میوه گیاه پنج انگشت می‌باشد. آگنومان با ایجاد تعادل میان هورمون‌های جنسی، درمانی موثر برای تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) نظیر اضطراب، افسردگی، بی‌قراری، پرخاشگری، نوسانات خلقی، افزایش اشتها، میل به خوردن شیرینی‌جات، حساس شدن سینه‌ها، نفخ، خستگی و… است. می‌توانید روزانه ۲ بار، هر بار ۲ کپسول، ترجیحا بعد از وعده ی غذایی مصرف کنید.
    آگنومان

خرید

  • داروهای ضد افسردگی به خصوص مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs) یکی از مؤثرترین روش‌های درمان علائم روانی PMS مانند افسردگی، اضطراب و نوسانات خلقی هستند. این داروها با افزایش سطح سروتونین در مغز، نوسانات خلقی را کنترل می‌کنند. این داروها به صورت روزانه یا تنها در نیمه دوم چرخه قاعدگی (دو هفته منتهی به قاعدگی) تجویز می‌شوند. پرکاربردترین داروهای SSRIs برای PMS عبارتند از :
    ○ فلوکستین: این دارو برای درمان علائم افسردگی و اضطراب مرتبط با PMS استفاده می‌شود.
    ○ سرترالین: این دارو نیز در کاهش علائم روانی و خلقی موثر است.
  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش دردهای جسمانی مانند دردهای شکمی، کمر درد و سردرد مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها با کاهش التهاب در بدن به تسکین دردهای ناشی از PMS کمک می‌کنند. این داروها بیشتر در مواقعی که علائم جسمانی مانند درد و گرفتگی‌های عضلانی بارزتر هستند تجویز می‌شوند و می‌توانند به صورت موقت علائم را کاهش دهند.
  • قرص‌های ضد بارداری که حاوی ترکیبی از استروژن و پروژسترون هستند، می‌توانند در تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش علائم PMS موثر باشند. این قرص‌ها با جلوگیری از نوسانات هورمونی، شدت علائم جسمانی و روانی را کاهش می‌دهند. این قرص‌ها ممکن است در برخی از افراد باعث بهبود علائم شوند، اما در برخی دیگر ممکن است علائم را تشدید کنند. بنابراین، باید با مشاوره پزشک استفاده شوند. مزایای استفاده از قرص‌های ضد بارداری عبارتند از :
    ○ کاهش نوسانات خلقی
    ○ کاهش دردهای ناشی از قاعدگی
    ○ تنظیم چرخه قاعدگی
  • داروهای مدر (diuretic) داروهایی هستند که به افزایش دفع مایعات از بدن کمک می‌کنند. برخی از زنان در دوران پیش از قاعدگی دچار احتباس مایعات، ورم و افزایش وزن موقتی می‌شوند. استفاده از مدرها می‌تواند به کاهش ورم و احساس سنگینی کمک کند. یکی از رایج‌ترین داروهای مدر برای درمان PMS، اسپیرونولاکتون است. این دارو معمولاً در نیمه دوم چرخه قاعدگی تجویز می‌شود و به تخلیه مایعات اضافی از بدن کمک می‌کند.
  • مطالعات نشان داده‌اند که مکمل‌های کلسیم و منیزیم می‌توانند در کاهش برخی از علائم PMS موثر باشند. کلسیم به کاهش نوسانات خلقی و خستگی کمک می‌کند، در حالی که منیزیم می‌تواند در کاهش دردها و گرفتگی‌های عضلانی موثر باشد. مکمل‌های کلسیم و منیزیم باید به طور منظم و در طول چرخه قاعدگی مصرف شوند تا اثرگذاری مطلوبی داشته باشند.
  • ویتامین B6 یکی از ویتامین‌های مهمی است که به تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین کمک می‌کند. این ویتامین می‌تواند در کاهش نوسانات خلقی، اضطراب و افسردگی مرتبط با PMS مؤثر باشد. مصرف دوزهای پایین ویتامین B6 به طور منظم می‌تواند به بهبود علائم روانی PMS کمک کند. البته مصرف بیش از حد این ویتامین ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، بنابراین باید با مشاوره پزشک صورت گیرد.
  • آگونیست‌های گنادوتروپین (GnRH) با مهار تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون، به کاهش علائم شدید PMS و به خصوص نوع شدیدتر آن به نام اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی (PMDD) کمک می‌کنند. اگرچه این داروها مؤثر هستند، اما به دلیل عوارض جانبی مانند کاهش تراکم استخوان، معمولاً برای دوره‌های کوتاه مدت تجویز می‌شوند.
  • برخی از افراد برای کاهش علائم PMS به داروهای گیاهی و مکمل‌ها روی می‌آورند. برخی از این مکمل‌ها شامل گیاه پنج انگشت (Vitex agnus-castus) مثل مکمل آگنومان، روغن گل مغربی و کوهوش سیاه (Black cohosh) هستند.

جمع بندی

سندرم پیش از قاعدگی می‌تواند به شکل‌های مختلف و با شدت‌های متفاوتی بروز کند. انتخاب روش درمان دارویی مناسب بستگی به نوع و شدت علائم فرد دارد. مکمل‌های مانند پی ام ساف و آگنومان و داروهایی مانند SSRIs، NSAIDs، قرص‌های ضد بارداری و داروهای مدر می‌توانند به کاهش این علائم کمک کنند.

منابع

Premenstrual Syndrome

Premenstrual syndrome: Learn More – Treatment for PMS

PMS: Premenstrual Syndrome Symptoms, Treatments, and More

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +