خطرناکترین بیماری قلبی چیست؟
همانطور که میدانید قلب حیاتیترین عضو بدن است و کوچکترین اختلال در عملکرد آن باید جدی شمرده شود و سهلانگاری مشکلات قلبی میتواند صدمات جبرانناپذیری برای بدن داشته باشد. تمامی بیماریها و شرایطی که سلامت قلب را تحت تاثیر قرار میدهند خطرناک هستند و باید فورا مورد بررسی و مداوا قرار بگیرند. دقت کنید که بیماریهای قلبی عروقی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در سراسر جهان و بهخصوص کشور ایران است. در این مقاله قصد دارم در مورد بیماریهای خطرناک قلبی مطالبی را به شما ارائه کنم. با ما همراه باشید.
بیماریهای قلب و عروق یکی از مهمترین علل مرگ و میر در کشورمان است. با احتمال بالایی بسیاری از ما با مشکلات قلب و عروق مواجه خواهیم شد. اما با انجام روزانه 30 تا 60 دقیقه فعالیت ورزشی، داشتن رژیم غذایی سالم و دوری از استرس، بیماریهای قلبی قابل پیشگیری هستند و سلامت سیسام قلبی و عروقی نیز افزایش میباید.
چه کسانی به بیماری قلبی مبتلا میشوند؟
به احتمال زیاد همهی ما دیر یا زود مشکلات قلبی را تجربه خواهیم کرد و شاید بیماری قلبی علت مرگ بسیاری از ما باشد، مگر اینکه از نظر ژنتیکی مستعد بیماری قلبی نباشیم. قلب عضلهای است که بهطور میانگین 75 بار در دقیقه میتپد، بنابراین دور از ذهن نیست که بعد از حدود 50 سال تپیدن با مشکل مواجه شود.
خبر خوب اینکه با داشتن سبک زندگی سالم و رعایت تعدادی از نکات، سلامت و کارایی قلب قابل افزایش است و از طرفی پیشگیری از اختلالات قلبی نیز ممکن است. این موارد باعث میشود که زندگی با کیفیت و طول عمر بیشتری نیز داشته باشیم.
انواع مختلف بیماریهای قلبی
بسیاری از مشکلات قلب و عروقی ناشی از بیماریهایی است که برای قلب پیش میآید. انواع بیماریهای قلبی عبارتند از:
- آریتمی
- آترواسکلروز
- کاردیومیوپاتی
- نقایص مادرزادی قلب
- بیماری عروق کرونر (CAD)
- عفونتهای قلبی
همچنین بیماریهای قلبی عروقی میتواند باعث شود که صرفا رگهای خونی قلب بیماری شوند و علت اصلی بروز مشکلات قلبی باشند.
تمام موارد ذکر شده در بالا برای قلب خطرناک هستند و میتوانند باعث مرگ شوند. در صورت بروز این بیماریها باید علت آن تشخیص داده شود و درمان سریعا آغاز شود. در بسیاری از موارد مانند گرفتگی عروق قلبی، نیاز به عمل جراحی خواهد بود و درمان دارویی به تنهایی به رفع مشکل کمکی نخواهد کرد. اما در مواردی مانند آریتمی، بسته به علت، دارودرمانی در اکثر موارد به بهبود شرایط کمک خواهد کرد.
علائم بیماریهای قلبی عروقی
انواع مختلف بیماریهای قلبی میتواند علائم مختلفی ایجاد کند.
1- آریتمی
ریتم و تپش غیر طبیعی قلب را آریتمی میگویند. علائمی که فرد در این اختلال تجربه خواهد کرد، به نوع آریتمی بستگی دارد. ممکن است فرد ضربان قلب خیلی تند و یا خیلی آهسته را حس کند.
2- آترواسکلروز
آترواسکلروز خونرسانی به اندامهای بدن را کاهش میدهد. علاوه بر درد قفسه سینه و تنگی نفس، علائم آترواسکلروز شامل خستگی و ضعف عضلانی در پاها ناشی از گردش خون ضعیف است.
3- نقایص مادرزادی قلب
این مشکلات در زمان رشد و تکوین جنین برای قلب ایجاد میشوند. جالب است بدانید که برخی از نقایص قلبی هرگز تشخیص داده نمیشوند. برخی دیگر ممکن است زمانی شناسایی شوند که علائمی ایجاد کنند و تا آن زمان نهفته بمانند.
4- بیماری عروق کرونر (CAD)
این بیماری بهدلیل تجمع و ایجاد پلاکهایی در شریانهایی که خون غنی از اکسیژن را به قلب و ریه میبرند ایجاد میشود.
5- کاردیومیوپاتی
کاردیومیوپاتی بیماری است که باعث میشود ماهیچههای قلب بزرگتر شده و سفت، ضخیم یا ضعیف شوند.
6- عفونتهای قلبی
این بیماری بهدلیل آلوده شدن قلب توسط باکتری یا عامل عفونی دیگر ایجاد میشود.
چه چیزی باعث بیماریهای قلبی میشود؟
همانطور که گفته شد بیماری قلبی شامل مجموعهای از بیماریها و شرایطی است که باعث مشکلات قلبی و عروقی میشود. هر نوع بیماری قلبی دلیلی خاص به خود را دارد. در جدول زیر تعدادی از بیماریهای قلبی به همراه علت آنها گردآوری شده است.
آریتمی |
نقص مادرزاد قلب | کاردیومیوپاتی |
عفونت قلب |
|
|
|
|
چگونه میتوان از بیماریهای قلبی پیشگیری کرد؟
برخی از عوامل خطر بیماریهای قلبی از جمله ژنتیک و وجود سابقهی خانوادگی قابل کنترل نیست. اما باید توجه داشت که با کنترل عواملی که قابل مدیریت هستند، میتوان شانس ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش داد.
1- فشار خون و کلسترول خون خود را کنترل کنید
حفظ فشار خون و کلسترول در محدودهی سالم از مهمترین کارها برای داشتن قلبی سالم است. فشار خون بالا عامل بسیاری از سایر بیماریها نیز میباشد. فشار خون بالا میتواند باعث آسیب به چشمها و کلیهها نیز بشود. کلسترول بالا نیز خطر رسوب دیوارهی عروق و گرفتگی عروق کرونر که وظیفهی اکسیژنرسانی به قلب را بر عهده دارند افزایش میدهد.
یکی از بهترین مکملهای کاهنده چربی خون و پیشگیریکننده از ایجاد پلاکهای چربی در رگهای خونی، مکمل لیپومان است. این مکمل حاوی 600 میلیگرم عصاره برگ کنگرفرنگی است و شما میتوانید به راحتی این محصول موثر و پرفروش را بدون نگرانی استفاده نمایید.
2- سبک زندگی سالمی داشته باشید
سعی کنید حتما روزانه 30 تا 60 دقیقه ورزش کنید. دقت کنید که انجام فعالیتهای روزانه با نیت ورزش کافی نیست و حتما باید برای ورزش کردن از منزل خوارج شوید و به چیز دیگری به جز ورزش فکر نکنید.
اگر سیگار میکشید باید آن را ترک کنید زیرا نیکوتین موجود در سیگار میتواند باعث تصلب شرایین بشود.
استرس یکی از مهمترین مواردی است که شانس بروز مشکلات قلبی را افزایش میدهد. حتما استرس خود را مدیریت کنید.
مصرف غذاهایی فستفودی را کاهش دهید. این غذاها بهخصوص در کشورمان ایران بسیار بیکیفیت هستند و قطعا منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی خواهند شد.
سخن نهایی
وجود هیچکدام از علائم بیماریهای قلبی و عروقی نباید ساده شمرده شود. قلب نیز مانند تمام اعضای بدن بعد از مدت زمان طولانی که وظیفهی خود را انجام میدهد با اختلال در عملکرد مواجه خواهد شد. اما با داشتن سبک زندگی سالم میتوان از بروز مشکلات جدی پیشگیری کرد و قلبی سالم داشت و در نتیجه طول عمری با کیفیت را تجربه کرد.
منبع
Everything You Need to Know About Heart Disease
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.