جینسنگ روشی موثر برای پیشگیری از آنفولانزا

جینسنگ، یکی از رایج ترین داروهای گیاهی است که اغلب به عنوان یک داروی بدون نسخه برای رفع خستگی فروخته میشود.
اگر چه این ماده، هزاران سال است که توسط بشر استفاده میشود، تحقیقات جدید برای بررسی کاربردهای درمانی و دارویی آن از جمله خواص ضد آلرژی و ضد التهابی انجام شده اند.
همچنین گفته میشود که جینسنگ بر روی سیستم ایمنی تأثیر گذاشته و تکثیر ویروسها را مهار میکند. بنابراین ممکن است یک راه موثر برای پیشگیری از آنفولانزا باشد.
یافتههای یک مطالعه اخیر نشان میدهد که مصرف روزانه عصاره جینسنگ قرمز کرهای توسط افراد سالم، میتواند از عفونت ناشی از سویههای مختلف ویروس آنفولانزا جلوگیری کند. مطالعات روی موشها نشان میدهد که مصرف طولانی مدت جینسنگ میتواند سیستم ایمنی را برای مقاومت بهتر برای مبارزه با عوامل بیماریزا آماده سازد.
تأثیری که جینسنگ بر عفونتهای ناشی از ویروس آنفولانزا بدون توجه به سویه آن دارد، آن را از محافظت ناشی از واکسیناسیون سالانه در برابر صرفا سویه خاصی از ویروس، متفاوت میسازد.
آیا میتوان از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کرد؟
همانطور که اغلب شما میدانید، جینسنگ یک گیاه باستانی میباشد که در کشورهای کره، چین و ژاپن، طی سالهای زیادی برای درمان بسیاری از بیماریهای قلبی، عصبی و موارد مربوط به تضعیف سیستم ایمنی، مورد استفادهی عام قرار میگرفته است. با توجه به شیوع آنفولانزا در فصل پاییز و زمستان، در مقالهی پیش رو به بررسی اثرات این گیاه ارزشمند در پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا میپردازیم.
آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا یک بیماری تنفسی حاد ویروسی میباشد که دارای علائم تب، سرفه، لرز و عرق و درد عضلانی میباشد. این بیماری اولین بار در سال 1918 رخ داد و باعث مرگ و میر افراد زیادی در آن زمان شد. علت مرگ و میر اکثر افراد، ابتلا به ذات الریه باکتریایی به دنبال آلوده شدن به ویروس آنفولانزا بود. در اثر آلودگی به ویروس آنفولانزا، سیستم ایمنی، نسبت به باکتری ها حساسیت بیشتری نشان میدهد. این موضوع به طور مشابه در ابتلا به کووید-19 نیز دیده شده است. استفاده از واکسن های فصلی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس، موثر میباشد. در صورت ابتلا به آنفولانزا، 24 ساعت اولیه ی ابتلا، زمان طلایی برای اثربخش بودن درمان بیماران با استفاده از داروهای ضد ویروسی می باشد. در کنار آن، استفاده از ترکیبات ومکمل هایی که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند، میتواند راهکار دیگری برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا باشد. در طی سالهای اخیر با شروع پاندمی کرونا در کنار آنفولانزای فصلی، آگاهی مردم و اقدامات پیشگیرانه ی آنها بیش از پیش نقش خود را پررنگ کرده است. با توجه به افزایش تعداد افراد با سن بالای 65 سال در جهان، این افراد بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به بیماریهای تنفسی میباشند و این موضوع، اهمیت انجام اقدامات پیشگیرانه را بیش از پیش نشان میدهد.
جینسنگ چیست؟
جینسنگ یک گیاه باستانی میباشد که در طی سالیان زیادی در طب پزشکی سنتی چین، کره و ژاپن برای درمان بسیاری مورد استفاده قرار گرفته است. ریشه ی گیاه جینسنگ با داشتن ترکیبات فعالی به نام جینسینوزیدها، دارای اثرات آنتی اکسیدانتی، ضد التهابی و ضد آپوپتوزی میباشد. جینسنگ در کنترل و درمان بسیاری از بیماریهای مربوط به اختلال سیستم ایمنی مثل کرونا، آنفولانزا، آرتریت روماتوئید، مالتیپل اسکلروزیس (MS)، کرون و کولیت السراتیو موثر واقع شده است.
این گیاه حاوی ویتامین های B1، B2، B3، B5 و B12 و مواد معدنی زینک، آهن، منیزیم و کلسیم میباشد و میتواند در بهبود عملکرد ذهنی و فیزیکی افراد نقش موثری ایفا کند.
همچنین جینسینگ تولید سایتوکاینهای IL-6 و IL-8 که بر اثر ابتلا به ویروس آنفولانزا تولیدمیشوند را مهار میکند و باعث کاهش التهابهای متعاقب تولید این سایتوکاینها در اثر عفونت میشود. جینسینگ در سلولهای ریوی استرس اکسیداتیو را سرکوب میکند و از تخریب سلولهای ریوی جلوگیری میکند.
اثرات جینسنگ در پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
جینسنگ به دو صورت جینسنگ سفید و قرمز فرآوری میشود که طی مطالعات بالینی زیادی که انجام گرفته است، جینسنگ قرمز، عوارض جانبی کمتر و اثرات قویتری نسبت به جینسنگ سفید داشته است. جینسنگ به عنوان یک تعدیلکنندهی سیستم ایمنی، منجر به افزایش مقاومت بدن به میکروبها و تقویت سیستم ایمنی میشود. در مطالعهای که در سال 2022 انجام گرفت، نشان داده شد افراد مبتلا به آنفولانزا که در طی درمان خود از مکمل حاوی گیاه جینسنگ قرمز استفاده کرده بودند، میزان مرگ و میر کمتری داشتند و مقدار ویروس کمتری در ریهی این افراد به دنبال تحریک تولید اینترفرون گاما ضد ویروسی توسط این گیاه، وجود داشت.
همچنین در مطالعهی دیگری نشان داده شد که مصرف جینسنگ قرمز منجر به فعال شدن سلولهای B، T و NK دربدن میشود و سرکوب چرخهی فعالسازی ویروس را به دنبال دارد. از طرف دیگر، جینسنگ قرمز منجر به کاهش فرآیندهای مربوط به التهاب در بدن میشود. عصارهی گیاه جینسنگ منجر به افزایش عمر سلولهای اندوتلیال ریه در بیماران مبتلا به ویروس آنفولانزا میشود و میتواند باعث بهبود سرفه و سایر علائم رایج آنفولانزا شود. مصرف همزمان جینسنگ و ویتامین C به بیشتر شدن اثرات درمانی آن در کاهش میزان تولید ویروس در بدن، کاهش مرگ سلولهای ریه و افزایش قدرت سیستم ایمنی کمک شایانی کرده است.
جمعبندی
استفادهی منظم از مکملهای حاوی گیاه جینسنگ میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا و ویروس کرونا کمک کند. شما میتوانید از مکملهای حاوی گیاه جینسنگ قرمز تحت نظر پزشک و داروساز خود استفاده نمایید و گام مهمی در راستای جلوگیری از ابتلا خود و فرزندانتان به ویروس آنفولانزا بردارید و سلامتی خود را تضمین کنید.
ویرایش شده توسط: خانم دکتر صدف عبدیان
منابع:
Immunomodulatory Activity of Red Ginseng against Influenza A Virus Infection – PMC (nih.gov)

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.