شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

جلوگیری از سکته مغزی فوری

دسته بندی :مکمل و ویتامین, مغز و اعصاب ۲ مرداد ۱۴۰۳ دکتر فاطمه موسوی 1098 مشاهده
جلوگیری از سکته مغزی فوری

بهترین راه برای جلوگیری از سکته مغزی، مصرف مکمل کالمگ، داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و پرهیز از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل است. این تغییرات در سبک زندگی می‌تواند خطر ابتلا به مشکلاتی مانند گرفتگی عروق (آترواسکلروز)، فشار خون بالا و کلسترول خون بالا را که همگی جزو عوامل خطر اصلی ایجاد سکته مغزی هستند، کاهش دهد. اگر قبلاً دچار سکته مغزی شده‌اید، انجام این تغییرات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سکته مجدد در آینده کمک کند.

می‌توان از ایجاد بسیاری از سکته‌های مغزی بوسیله اتخاذ شیوه زندگی سالم و همچنین درمان و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای که خطر سکته را افزایش می دهد، پیشگیری کرد. در ادامه اقدامات موثر برای پیشگیری از سکته مغزی را بررسی خواهم کرد. با من همراه باشید.

روش‌های جلوگیری از سکته مغزی

1- از مکمل کالمگ استفاده کنید.

مکمل کالمگ حاوی دو عنصر پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات (با جذب بالا) در یک کپسول می‌باشد. این مکمل اثر مهمی در پیشگیری از ابتلا به سکته مغزی دارد.

به‌ نظر می‌رسد این اثر به دلیل تنظیم فشار خون، جلوگیری از اختلال در عملکرد سلول‌های اندوتلیال و جلوگیری از تشکیل رادیکال‌های آزاد است. منیزیم و پتاسیم همچنین نقش مهمی در عملکرد عضلات، خلق و خو و راحتی عروق جمجمه ایفا می‌کنند.

شما می‌توانید روزانه ۱ الی ۲ کپسول کالمگ به همراه وعده غذا (یک عدد همراه هر وعده) میل نمایید.

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

2- غذاها و نوشیدنی‌های سالم را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه‌های غذایی و میان وعده‌های سالم می‌تواند به شما در پیشگیری از سکته کمک کند. تلاش کنید میوه و سبزیجات تازه و غلات کامل را به مقدار بیشتری مصرف کنید.

مصرف مواد غذایی با میزان اندک چربی اشباع شده، چربی ترانس و کلسترول و میزان زیاد فیبر می‌تواند به جلوگیری از کلسترول خون بالا کمک کند.

اطمینان از تعادل در رژیم غذایی شما مهم است. از هیچ ماده غذایی به خصوص غذاهای پر نمک و غذاهای فرآوری شده زیاده روی نکنید.

محدود کردن مصرف نمک (سدیم) در رژیم غذایی می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. توصیه می‌کنم مقدار نمکی که مصرف می‌کنید را به کمتر از ۶ گرم (حدود ۱ قاشق چای خوری) در روز محدود کنید.

کلسترول و فشار خون بالا هر دو عوامل خطر مهمی هستند که احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهند. با تغییر در رژیم غذایی تا حد زیادی می‌توان این دو عامل خطر را اصلاح کرد.

 

3- برای داشتن وزن مناسب تلاش کنید.

اضافه وزن یا چاقی خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد. برای تعیین اینکه آیا وزن شما در محدوده سالم است یا خیر، پزشکان اغلب شاخص توده بدنی (BMI) شما را محاسبه می‌کنند. گاهی اوقات نیز از اندازه گیری دور کمر و باسن برای محاسبه چربی اضافی بدن استفاده می‌کنند.

سعی کنید با پیروی از رژیم غذایی سالم، محدود کردن کالری دریافتی و داشتن تحرک و فعالیت بدنی، وزن خود را کاهش دهید. برای افزایش سوخت و ساز و کاهش وزن می‌توانید از مکمل‌های گیاهی مانند اسلیمان و لیپومان نیز کمک بگیرید.

 

4- فعالیت بدنی منظم داشته باشید.

فعالیت بدنی می‌تواند به شما کمک کند وزن سالمی داشته باشید و سطح کلسترول و فشار خون خود را کاهش دهید.

برای بزرگسالان، ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط، مانند پیاده روی سریع، در هفته توصیه می‌شود. کودکان و نوجوانان باید روزانه ۱ ساعت فعالیت بدنی داشته باشند.

 

5- سیگار نکشید.

سیگار کشیدن خطر سکته مغزی را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. این مسئله به این دلیل است که مصرف سیگار می‌تواند شریان‌های شما را باریک کرده و احتمال لخته شدن خون را افزایش دهد.

اگر سیگار نمی‌کشید، به همین روند ادامه دهید و هرگز آن را شروع نکنید. اگر سیگار می‌کشید، لازم است بدانید که ترک سیگار خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد. پزشک شما می‌تواند راه‌هایی را برای کمک به ترک سیگار پیشنهاد کند.

دخانیات را ترک کنید

6- مصرف الکل را محدود کنید.

مصرف بیش از حد الکل می‌تواند منجر به فشار خون بالا و تحریک ایجاد ضربان قلب نامنظم (فیبریلاسیون دهلیزی) شود، که هر دو می‌توانند خطر سکته مغزی را افزایش دهند.

از آنجایی که نوشیدنی‌های الکلی کالری بالایی دارند، باعث افزایش وزن نیز می‌شوند.

نوشیدن زیاد الکل خطر سکته مغزی را بیش از ۳ برابر می‌کند.

 

7- سطح کلسترول خون خود را چک کنید.

پزشک شما باید سطح کلسترول خون شما را حداقل هر ۵ سال یک بار آزمایش کند. با پزشک خود در مورد انجام این آزمایش خون ساده صحبت کنید.

اگر کلسترول خون بالایی دارید، مصرف دارو و تغییر شیوه زندگی می‌تواند به کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش خطر سکته مغزی کمک کند.

 

8- فشار خون خود را کنترل کنید.

فشار خون بالا معمولاً هیچ علامتی ندارد، بنابراین حتماً آن را به طور منظم چک کنید. با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد اینکه هر چند وقت یکبار باید فشار خون خود را بررسی کنید صحبت کنید. می‌توانید فشار خون خود را در خانه، مطب پزشک یا مراکز بهداشت چک کنید.

اگر فشار خون بالا دارید، پزشک ممکن است دارو تجویز کند، تغییراتی در سبک زندگی شما پیشنهاد کند، یا توصیه کند که غذاهایی با سدیم (نمک) کمتر مصرف کنید.

 

9- سطح قند خون خود را مدیریت کنید.

اگر پزشک شما فکر می‌کند که علائم دیابت دارید، ممکن است توصیه کند که آزمایش بدهید. اگر دیابت دارید، سطح قند خون خود را به طور مرتب چک کنید.

با تیم مراقبت‌های بهداشتی خود در مورد گزینه‌های درمانی موجود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است تغییرات خاصی در سبک زندگی مانند فعالیت بدنی بیشتر یا انتخاب غذاهای سالم‌تر را توصیه کند و یا اینکه برای شما داروی کاهنده قند خون تجویز کند. این اقدامات به کنترل قند خون و در نتیجه کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کند.

 

10- بیماری‌های قلبی خود را درمان کنید.

اگر به شرایط قلبی خاص مانند بیماری عروق کرونر یا فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) مبتلا هستید، پزشک شما ممکن است درمان پزشکی یا جراحی را توصیه کند. درمان و رفع مشکلات قلبی می‌تواند به پیشگیری از سکته مغزی کمک کند.

سکته قلبی خاموش چیست؟

11- داروهای خود را به طور منظم مصرف کنید.

اگر برای درمان بیماری قلبی، کلسترول بالا، فشار خون بالا یا دیابت دارویی مصرف می‌کنید، دستورالعمل‌های پزشک خود را به دقت دنبال کرده و داروهای خود را به طور منظم و صحیح مصرف کنید. هرگز بدون مشورت با پزشک یا داروساز خود، مصرف دارو را قطع نکنید.

جمع بندی

همانطور که در این مقاله توضیح دادم، برای پیشگیری از سکته مغزی لازم است در درجه اول سبک زندگی خود را اصلاح کنید؛ پیروی از یک رژیم غذایی سالم، داشتن فعالیت بدنی، عدم مصرف سیگار و الکل و حفظ وزن سالم بدن نقش کلیدی در پیشگیری از سکته مغزی دارد. در کنار این موارد، لازم است برای کنترل و درمان شرایط و بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و مشکلات قلبی اقدام کنید. مصرف مکمل کالمگ نیز یک راه ساده، موثر و در دسترس برای کاهش قابل توجه خطر ابتلا به سکته مغزی است.

 

منابع

 

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +