شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟ + 5 روش درمان

دسته بندی :گوش، حلق و بینی ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ دکتر فاطمه موسوی 1231 مشاهده

آیا بعد از عمل بینی صدایتان تو دماغی، گرفته یا خفه به نظر می‌رسد؟ این مشکل یکی از عوارض جانبی ناخوشایند بعد از جراحی بینی است که می‌تواند اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد و لحظات شیرین بعد از جراحی را به کامتان تلخ کند.

البته جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا این عارضه کاملا قابل درمان است. در این مقاله قصد داریم به ریشه این مشکل و علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی بپردازیم و راه‌حل‌های قطعی برای رفع آن را به شما ارائه دهیم.

 علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟

علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟

صدای تو دماغی، یکی از عوارض جانبی عمل بینی است که در تعداد کمی از افراد رخ می‌دهد. این اتفاق زمانی می‌افتد که هوای زیادی از بینی در حین صحبت، عبور کند و همین موضوع باعث می‌شود صدایتان گرفته و خفه به نظر برسد. این عارضه دلایل بسیار متفاوتی دارد که در ادامه به شرح تمام آن‌ها می‌‌پردازیم.

شایع‌ترین علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی، تورم و التهاب ناشی از جراحی است.

1. تورم و التهاب بینی

شایع‌ترین علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی، تورم و التهاب ناشی از جراحی است. این تورم در برخی از موارد، مجاری بینی را مسدود و روند عبور جریان هوا را مختل می‌کند، همین کار در نهایت منجر به تغییر صدا می‌شود.

البته دقت داشته باشید که این تورم و التهاب پس از گذشت چند هفته فروکش می‌کند و در نتیجه صدای شما نیز به مرور زمان به حالت عادی خود برمی‌گردد.

2. انحراف تیغه بینی

انحراف تیغه بینی، نوعی انسداد فیزیکی درون بینی است که عبور جریان هوا را با مشکل روبه‌رو می‌کند و همین موضوع باعث تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی می‌شود. در برخی از موارد، جراحی باعث ایجاد یا تشدید انحراف تیغه بینی می‌شود؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما در انتخاب جراح بینی خود حساسیت زیادی به خرج دهید.

اگر از تو دماغی شدن صدای خود بعد از عمل می‌ترسید، توصیه می‌کنیم به پزشک ماهر و کاربلدی مراجعه کنید؛ بهترین جراحان علاوه بر زیبایی ظاهری، عملکرد بینی را نیز اولویت خود قرار می‌دهند و با کم‌ترین خطر و عوارض، بینی‌ شما را جراحی می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم به صفحه بهترین جراح بینی در شیراز مراجعه و با بهترین جراح بینی عمل خود را انجام دهید.

3. آسیب به ساختارهای بینی

اگر در حین عمل به ساختارهای داخلی بینی مانند غضروف، استخوان یا اعصاب آسیبی وارد شود، ممکن است شکل مجاری بینی را تغییر دهد و همین موضوع در نهایت باعث تغییر صدا می‌شود.

4. انسدادهای داخلی دماغ

گاهی اوقات مواردی مانند پولیپ بینی، تومور و عفونت باعث ایجاد تورم و التهاب در مجاری بینی می‌شوند. در این شرایط افراد پس از جراحی به صورت تو دماغی حرف می‌زنند که البته این مشکل با انجام راه‌حل‌های مختلف قابل درمان است.

5. تنگ شدن مجرای بینی

این مشکل بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که بینی خود را به سبک فانتزی یا عروسی جراحی می‌کنند. در این عمل گاهی اوقات پره‌های بینی بیش از حد کوچک، مجرای بینی تنگ و صدا نیز تو دماغی می‌شود.

6. خشکی بینی

خشکی بینی پس از جراحی، مخاط آن را تحریک و ملتهب و همچنین مجاری بینی را باریک می‎‌کند. در این شرایط عبور جریان هوا با اختلال روبه‌رو و منجر به ایجاد صدای تو دماغی می‌شود.

تمام این موارد در انتها باعث تغییر صدا بعد از عمل بینی می‌شوند. برای رفع این مشکل راه‌حل‌های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به شرح تمام آن‌ها می‌پردازیم.

رو‌ش‌های درمان تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی

اگر شما نیز در حال حاضر احساس می‌کنید پس از جراحی صدایتان تو دماغی شده است، روش‌های درمان زیر را دنبال کنید.

رو‌ش‌های درمان تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی

1. صبر و انتظار تا چند هفته بعد از جراحی

در بیشتر موارد، گرفتگی صدای شما به دلیل ورم و التهاب ناشی از جراحی است که به طور طبیعی پس از گذشت چند هفته فروکش می‌کند. بنابراین در هفته‌های اول پس از جراحی خیلی روی این موضوع حساس نباشید و تنها نکات مراقبتی را برای کاهش التهاب انجام دهید.

2. مصرف انواع داروهای تجویز شده

در صورت تجویز پزشک، شما می‌توانید از داروهایی مانند انواع قطره، پماد، اسپری‌های استروئیدی، قرص آنتی هیستامین، کورتیکواستروئیدها و… استفاده کنید. این داروها در کاهش التهاب بینی نقش پررنگی دارند.

3. گفتار درمانی و کنترل صدا

گاهی اوقات پزشک به شما گفتار درمانی را توصیه می‌کند. این روش درمان به شما در یادگیری نحوه کنترل جریان هوا در حین صحبت کردن و همچنین تقویت عضلات صورت و حلق کمک می‌کند. با انجام تمرینات تنفسی و تلفظ، به مرور زمان می‌توانید صدای تو دماغی خود را کنترل کنید.

4. انجام جراحی درمانی

در صورتی که صدای تو دماغی شما به دلیل آسیب به ساختارهای درونی یا انحراف تیغه بینی ایجاد شده باشد، احتمال اینکه برای رفع آن به جراحی نیاز داشته باشید بسیار زیاد است. در این جراحی ساختارهای آسیب‌دیده بینی شما ترمیم و بازسازی می‌شوند، عبور جریان هوا بهبود می‌یابد و در نتیجه صدایتان به حالت عادی خود باز می‌گردد.

5. رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل بینی

در صورتی که پس از جراحی بینی نکات مراقبتی را رعایت کنید، ورم و التهاب بینی شما در مدت زمان کوتاهی فروکش می‌کند و صدایتان نیز به حالت قبلی خود بازمی‌گردد. در بخش زیر با مهم‌ترین این اقدامات مراقبتی آشنا می‌شوید.

  • سعی کنید تا 2 ماه از دهان نفس بکشید.
  • از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • در زمان استراحت و خواب، سر خود را بالاتر از بدنتان نگه دارید.
  • سرتان را به سمت پایین نگه ندارید.
  • حتما به شیوه درست از چسب بینی استفاده کنید.
  • فعالیت‌های بدنی سنگین انجام ندهید.
  • در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
  • نمک را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
  • آب و مایعات زیادی مصرف کنید.

قبل از شروع هر گونه درمان یا مصرف دارو، حتما با جراح خود مشورت کنید و علت اصلی صدای تو دماغی خود را تشخیص دهید. بهبودی کامل پس از جراحی ممکن است چند ماه طول بکشد؛ بنابراین صبور باشید، از دستورالعمل‌های پزشک پیروی و در صورت بروز هر گونه مشکل به جراح خود مراجعه کنید.

درمان صدای تو دماغی بعد از عمل

از طرفی مهارت جراح شما نیز در این زمینه بسیار مهم است؛ به همین دلیل تاکید می‌کنیم قبل از جراحی حتما تحقیقات زیادی انجام دهید، نظرات زیبا جویان قبلی را بررسی کنید و همچنین از کارشناسان متخصص کمک بگیرید. هزینه عمل بینی در شیراز بسیار مناسب است و جراحان شیرازی از بهترین و حرفه‌ای ترین جراحان بینی در ایران هستند.

نکات پایانی برای درمان صدای تو دماغی بعد از عمل

در این مقاله با علل و روش‌های درمان صدای تو دماغی بعد از عمل بینی آشنا شدید. در انتها باید بدانید بروز چنین اتفاقی تا چندین هفته پس از جراحی طبیعی است؛ بنابراین در این مدت زمان هیچ جای نگرانی وجود ندارد و تنها باید نکات مراقبتی پس از جراحی را با دقت رعایت کنید.

اگر پس از گذشت چند هفته و بهبود کامل همچنان تو دماغی حرف می‌زنید، حتما به پزشک خود مراجعه کنید و علت و راه‌حل آن را جویا شوید. در صورتی که در این زمینه سوال یا ابهامی دارید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید و در بخش زیر نیز نظرات یا تجربیات خود را بنویسید.

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +