تاثیر ساشه منیزیم خوراکی بر پیشگیری از سردرد ناشی از بی حسی نخاعی پس از سزارین

در مطالعهای که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، تأثیر منیزیم خوراکی بر پیشگیری از این نوع سردرد بعد از سزارین برای اولین بار مورد بررسی قرار گرفت.
در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، ۱۰۰ کاندید انجام سزارین تحت بی حسی نخاعی، به طور تصادفی به ۲ گروه تقسیم شدند:
- گروه مداخله که ۳۰۰ میلی گرم پودر منیزیم خوراکی دریافت کردند.
- گروه کنترل که پودر نشاسته دریافت کردند.
فراوانی و شدت سردرد و میزان مصرف مسکن در هر دو گروه ۱، ۲ و ۳ روز پس از سزارین اندازهگیری شد.
فراوانی سردرد ناشی از بیحسی نخاعی ۱ و ۲ و ۳ روز پس از جراحی در گروه مداخله و کنترل به ترتیب ۸ درصد در مقابل ۲۴ درصد، ۱۰ درصد در مقابل ۲۶ درصد و ۱۲ درصد در مقابل ۱۸ درصد بود.
نتایج این مطالعه نشان داد که در افراد کاندید سزارین، تجویز خوراکی ۳۰۰ میلیگرم منیزیم، ۲ ساعت قبل از جراحی، فراوانی و شدت سردرد ناشی از بی حسی نخاعی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، اما تأثیر آن در کاهش مصرف مسکن قابل توجه نیست.
همچنین مصرف منیزیم در افراد مبتلا به سردردهای میگرنی توصیه میشود. به طور معمول، افرادی که به میگرن مبتلا هستند، سطح منیزیم سرمی و بافتی کمتری دارند. بنابراین مصرف منیزیم در این افراد، مفید خواهد بود.

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.