خطر مصرف زیاد دارچین ادویه ای برای کبد

در حالی که مصرف گهگاه مقدار کمی از دارچین بیخطر به نظر میرسد، مصرف روزانه یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا (شایعترین شکل مصرفی دارچین یا همان دارچین ادویهای) میتواند برای کبد خطرناک باشد.
به این دلیل که دارچین ادویهای حاوی مقدار قابل توجهی کومارین است که برای کبد سمی بوده و بالقوه سرطانزاست.
حداکثر مقدار مجاز مصرف کومارین برای بزرگسالان، روزانه ۷ میلیگرم است. آزمایش روی مارکهای معروف دارچین نشان داد که یک قاشق چایخوری (حدود ۲.۵ گرم) دارچین کاسیا بسته به برند، حاوی ۸.۵ تا ۱۵.۵ میلیگرم کومارین است.
یعنی در صورت استفاده از یک قاشق چای خوری کامل، همه آنها بالاتر از حد مجاز روزانه کومارین بودند. شکل دیگری از دارچین تحت عنوان دارچین سیلان، به طور طبیعی دارای کومارین بسیار کمتری است – در واقع آزمایشها حتی نتوانستند کومارین را در این محصول تشخیص دهند – و حد تشخیص کمتر از ۰/۰۰۱ میلیگرم در هر قاشق چایخوری بود.
دارچین سیلان به نام دارچین واقعی نیز شناخته میشود و نام گونه آن Cinnamomum verum یا Cinnamomum zeylanicum است و برای استفاده روزانه بسیار ایمنتر است. دارچین مورد استفاده در تهیه سینابتیک، همان دارچین سیلان و به عبارتی دارچین بدون کومارین بوده و مصرف آن بی خطر است.
منبع:
Is cinnamon dangerous for my liver? I put about a teaspoon of it in my oatmeal every day.

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.