شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین مکمل برای جلوگیری و درمان پوکی استخوان چیست؟

دسته بندی :استخوان و دندان, آرتروز, مکمل و ویتامین ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 3121 مشاهده
بهترین مکمل برای جلوگیری و درمان پوکی استخوان چیست؟

امروز با توجه به افزایش جمعیت مسن و نرخ امید به زندگی در جهان، تعداد افراد مبتلا به دردهای آرتروزی و پوکی استخوان رو به افزایش می‌باشد. پیشگیری از ابتلا به این اختلالات، یکی از مهمترین اقدامات برای داشتن یک زندگی باکیفیت در سنین بالا می‌باشد. پتاسیم و منیزیم هردو جزء مهمترین عناصری هستند که در افزایش استحکام استخوان، پیشگیری از پوکی استخوان، بهبود دردهای آرتروز و گرفتگی‌های عضلانی کاربرد دارند. در ادامه با من همراه باشید تا راز حفظ سلامتی استخوان‌ها را برای شما بازگویم.

دردهای آرتروزی چیست؟

آرتروز درواقع در اثر آسیب به غضروف مفاصل و سایر مفاصل ایجاد می‌شود. ابتلا به آرتروز، یکی از فزاینده‌ترین دلایل ایجاد ناتوانی‌های جسمانی می‌باشد که به پایین‌آمدن کیفیت زندگی افراد خصوصا در سنین بالا ختم می‌شود. افراد مبتلا به آرتروز، عموما بعد از استراحت یا بی‌تحرکی، دچار سفتی مفاصل می‌شوند.

دردهای آرتروزی کدام قسمت‌ها را بیشتر درگیر می‌کند؟

نواحی درگیرشونده اغلب شامل دست‌ها، زانو، گردن، باسن و پایین کمر می‌باشند.

علائم ابتلا به آرتروز چیست؟

از علائم آرتروز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • درد هنگام به‌کارگیری مفاصل، که با استراحت بهبود می‌یابد. این درد در شب هنگام ممکن است بدتر شود. همچنین درد ممکن است به شکل متمرکز یا پراکنده خود را نشان دهد.
  • سفتی مفاصل که اغلب در صبح یا بعد از مدتی استراحت رخ می‌دهد.
  • تغییرات مفاصل که اغلب منجر به محدودشدن حرکات مفاصل می‌شود.
  • تورم در داخل یا اطراف مفاصل که خصوصا پس از فعالیت زیاد یا استفاده مکرر از یک قسمت، ایجاد می‌شود.

آرتروز چیست، چگونه درمان می‌شود و چه انواعی دارد ؟

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز می‌باشند؟

  • افراد سالخورده
  • افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن
  • افراد با سابقه‌ی آسیب یا جراحی مفصل
  • افراد با داشتن سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به آرتروز
  • افرادی که به شکل مداوم از مفاصل خود استفاده می‌کنند.
  • افرادی که به شکل ارثی، مشکلات مفصلی دارند و مفصل آن‌ها به درستی تشکیل نشده است.

نقش منیزیم در بهبود علائم آرتروز چیست؟

منیزیم به عنوان یکی از مهمترین عناصر در بدن شناخته می‌شود. براساس تخمین‌های صورت‌گرفته، 10 درصد از افراد در سنین بالا از کمبود منیزیم رنج می‌برند. این کمبود خصوصا در افراد به دلیل کاهش جذب منیزیم در سنین بالاتر و کمبود منیزیم در شرایط ابتلا به دیابت نوع 2 و استفاده از داروهای فشارخون خصوصا دسته‌ی ادرارآورها، واضح‌تر می‌باشد. منیزیم درواقع منجر به کاهش درد زانو در بیماران مبتلا به آرتروز می‌شود و در پیشگیری از ابتلا به آرتروز موثر است. همچنین منیزیم منجر به تحریک فعالیت استئوبلاست‌ها و کمک به شکل‌گیری استخوان‌ها می‌شود. درواقع منیزیم منجر به کاهش تخریب سلول‌های سازنده‌ی غضروف و افزایش تمایز و تکثیر آن‌ها می‌شود.

پوکی استخوان چیست؟

پوکی استخوان درواقع با کاهش توده‌ی استخوانی و تضعیف ساختارهای استخوان همراه است. دراثر آسیب به بافت‌های استخوان، آسیب‌پذیری در برابر شکستگی افزایش می‌یابد و اصطلاحا گفته می‌شود فرد به پوکی استخوان مبتلا شده است. ابتلا به پوکی استخوان خصوصا با افزایش سن در ارتباط مستقیم می‌باشد و بار سنگینی را بر سلامت عمومی جهانی، برای جمعیت سالخورده تحمیل کرده است.

چه شکستگی‌هایی در افراد مبتلا به پوکی استخوان رایج‌تر است؟

  • شکستگی مچ
  • شکستگی لگن
  • شکستگی ستون فقرات و مهره‌ها

البته شکستگی در نواحی بازو نیز ممکن است رخ دهد. در بعضی افراد، سرفه یا عطسه منجر به ایجاد شکستگی‌های دنده یا ایجاد آسیب در نواحی ستون فقرات می‌شود. پوکی استخوان به خودی خود دردناک نمی‌باشد، اما در صورت ایجاد شکستگی، دردهای طولانی‌مدت ممکن است فرد را درگیر کند.

پوکی استخوان

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند؟

  • افراد سیگاری و مصرف‌کنندگان الکل
  • افراد مصرف‌کننده‌ی داروهای کورتونی (بیش از 3 ماه) و ضد-استروژنی
  • ابتلا به بیماری‌های التهابی، هورمونی و اختلالات سوءجذب موادغذایی
  • افراد با شاخص توده‌ی بدنی کم
  • افراد با سابقه‌ی ابتلا به پوکی استخوان در خانواده
  • عدم انجام منظم ورزش

-نقش پتاسیم و منیزیم در بهبود و پیشگیری پوکی استخوان چیست؟

پتاسیم: براساس مطالعات انجام‌گرفته، مصرف پتاسیم منجر به افزایش تراکم تراکم استخوان‌ها می‌شود. درواقع پتاسیم از طریق متعادل‌سازی میزان اسید و باز به محافظت از استخوان منجر می‌شود. مصرف مواد غذایی اسیدساز مثل گوشت و غلات، اثرات نامطلوبی بر استخوان برجای می‌گذارند که با مصرف ترکیبات قلیایی مثل پتاسیم، با این اثر مقابله می‌شود و بافت استخوان حفظ می‌شود. بر طبق آمارهای بدست آمده، مصرف پتاسیم با کاهش 32 درصدی در ابتلا به پوکی استخوان در خانم‌ها همراه است.

در یک مطالعه‌ی بالینی، مشخص شد مصرف پتاسیم در 52 بیمار در مدت 6 ماه، منجر به کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار و حفظ ساختار استخوان می‌شود.

منیزیم: منیزیم نیز در متعادل‌سازی فعالیت سلول‌های استخوانی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. همچنین این عنصر بر میزان هورمون‌ پاراتیروئید و شکل فعال ویتامین D اثرگذار است و در حفظ تراکم و سلامت اسنخوان‌ها نقش دارد. برطبق تحقیقات بدست‌آمده، خانم‌های مبتلا به پوکی استخوان، سطح کمتری از منیزیم را نسبت به خانم‌هایی که به پوکی استخوان مبتلا نیستند، دارند.

در یک مطالعه‌ی بالینی یک ماهه بر روی خانم‌های مبتلا به پوکی استخوان، مصرف منیزیم با کاهش تحلیل استخوانی در ارتباط مستقیم می‌باشد.

در یک کلام، مصرف مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم، با کاهش دردهای آرتروزی و کاهش ابتلا به پوکی استخوان و تحلیل آن همراه است. این دو عنصر در فرم سیترات، جذب بسیار بیشتر و عوارض گوارشی کمتری در فرد ایجاد می‌کند.

در ایران، مکمل کالمگ تنها مکملی می‌باشد که پتاسیم و منیزیم را در فرم سیترات دارد و می‌تواند در پیشگیری و بهبود علائم اختلالات آرتروز و پوکی استخوان نقش مثبتی ایفا کند.

مکمل کالمگ سیترات (پتاسیم-منیزیم سیترات)

  • افزایش استحکام استخوان
  • پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان
  • بهبود دردهای آرتروز
  • کاهش تخریب سلول‌های سازنده‌ی کلاژن و افزایش تمایز و تکثیرشان

کالمگ سیترات | مکمل حاوی پتاسیم و منیزیم به شکل سیترات

خرید

جمع‌بندی

امروزه، ابتلا به آرتروز و پوکی استخوان دو معضل مهم می‌باشد که با توجه به افزایش میانگین سنی و نرخ امید به زندگی در جهان، افراد بیشتری را درگیر خود کرده است و سیری صعودی را در پیش گرفته است. پتاسیم و منیزیم نقش بسیار مهمی در حفظ ساختار استخوان، تقویت استحکام آن، پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان و بهبود دردهای آرتروز دارند. من شما توصیه می‌کنم تا به شکل روزمره از مکمل کالمگ برای پیشگیری و بهبود اختلالات ذکرشده استفاده نمایید.

منابع

The association of potassium intake with bone mineral density and the prevalence of osteoporosis among older Korean adults – PMC (nih.gov)

Potassium – Health Professional Fact Sheet (nih.gov)

Magnesium – Health Professional Fact Sheet (nih.gov)

Magnesium in joint health and osteoarthritis – ScienceDirect

 

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +