شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین مولتی ویتامین برای ورزشکاران حرفه ای چیست؟

دسته بندی :مکمل و ویتامین ۷ خرداد ۱۴۰۴ دکتر فاطمه موسوی 358 مشاهده
بهترین مولتی ویتامین برای ورزشکاران حرفه ای چیست؟

برای اغلب افراد عادی، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و یک سبک زندگی سالم که شامل خواب کافی باشد، برای تامین انرژی جهت انجام فعالیت‌های روزانه کافی است؛ اما در مورد ورزشکاران حرفه‌ای، شرایط متفاوت است! ورزشکاران حرفه ای معمولا به دنبال مصرف بهترین مولتی ویتامین خارجی هستند تا بتوانند نیازهای تغذیه ای خاص خود را به بهترین شکل تامین و از خستگی جلوگیری کنند.

ورزشکاران حرفه‌ای نیاز به استفاده از حداکثر عملکرد جسمانی ممکن دارند، بنابراین به طور معمول لازم است که در کنار رژیم غذایی کامل، از انواعی از مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها برای تقویت انرژی و توان جسمی استفاده کنند.

در این مقاله به معرفی و بررسی بهترین مولتی ویتامین برای ورزشکاران حرفه‌ای جهت غلبه بر خستگی جسمی و داشتن بهترین عملکرد، خواهم پرداخت. با من همراه باشید.

مکمل‌هایی مثل جینسنگ، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، ویتامین D، ویتامین‌های گروه B، کراتین، کوآنزیم Q10، آشواگاندا و … می‌توانند منجر به بهبود قدرت و توده عضلانی، افزایش استقامت فیزیکی، کاهش خستگی و ضعف بدنی و کوتاه شدن دوره ریکاوری گردند.

بهترین مولتی ویتامین برای ورزشکاران حرفه‌ای

انواع متعددی از مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها وجود دارند که می‌توانند برای ورزشکاران حرفه‌ای مفید باشند؛ از جمله:

1- جینسنگ

جینسنگ یکی از محبوب‌ترین مکمل‌ها در سراسر جهان است که فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد. بر اساس مطالعات، مصرف جینسنگ تاثیر مستقیمی بر کاهش خستگی و بهبود ریکاوری عضلات پس از انجام تمرینات ورزشی دارد. توصیه می‌کنم روزانه یک ساشه سمانیک جینسنگ که حاوی ۳۰۰ میلی‌گرم عصاره خالص جینسنگ قرمز کره‌ای است را در یک لیوان آب حل کنید و میل بفرمایید.

مصرف روزانه جینسنگ موجب افزایش انرژی، بهبود قوای جسمی، کاهش خستگی مفرط و ضعف بدنی و همچنین تقویت سیستم ایمنی می‌شود و در نتیجه برای ورزشکاران حرفه‌ای بسیار مناسب است.

مکمل جینسنگ

خرید

2- پتاسیم و منیزیم

یکی از مشکلات عمده‌ای که ورزشکاران حرفه‌ای با آن مواجه هستند، کرامپ‌ها و گرفتگی‌های عضلانی است. در کنار روش‌هایی مثل گرم کردن و سرد کردن مناسب و مصرف آب کافی، مصرف مکمل‌های حاوی پتاسیم و منیزیم به رفع این مشکل کمک می‌کند.

می‌توانید روزانه یک الی دو کپسول کالمگ که حاوی دوز مناسبی از منیزیم و پتاسیم سیترات است را مصرف کنید.

مصرف مقادیر کافی از این مواد معدنی، علاوه بر رفع گرفتگی‌های عضلانی، به بهبود ضعف و خستگی نیز کمک می‌کند.

کالمگ سیترات

خرید

3- ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های گروه B، برای آزادسازی انرژی در بدن و متابولیسم کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها نقش حیاتی دارند. کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند عملکرد ورزشی را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال کمبود ویتامین B12 موجب احساس ضعف و خستگی می‌شود و از آنجایی که این ویتامین به طور عمده در فرآورده‌های حیوانی یافت می‌شود، گیاهخواران با احتمال بیشتری در معرض کمبود آن هستند.

ورزشکاران، به خصوص ورزشکاران خانم، با احتمال بیشتری به کمبود ویتامین‌ها B3، B6 و B12 مبتلا هستند. بنابراین مصرف مکمل‌های B complex به ورزشکاران توصیه می‌شود.

4- کلسیم و ویتامین D

وجود مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D برای داشتن دندان‌‌ها، استخوان‌ها و عضلات سالم، حیاتی است. این ویتامین‌ها به ورزشکاران حرفه‌ای کمک می‌کنند که توده عضلانی خود را حفظ کرده و از آسیب‌های ورزشی مانند شکستگی‌های استخوانی در امان بمانند.

کلسیم در مواد غذایی زیر موجود است:

  • محصولات لبنی مثل شیر و ماست
  • سبزیجات با برگ سبز تیره
  • ماهی‌هایی مثل سالمون و ساردین

ویتامین‌ D بهتر است به صورت مکمل دریافت شود. مصرف روزانه یک عدد ویتامین D با دوز ۱۰۰۰ واحد می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. البته ضروری است که سطح این ویتامین به صورت دوره‌ای با آزمایش خون سنجیده شود.بهترین مولتی ویتامین برای ورزشکاران حرفه ای چیست؟

5- کوآنزیم Q10

مطالعات متعدد ارتباط بین سطوح پایین کوآنزیم Q10 و ایجاد خستگی را نشان داده‌اند. کوآنزیم Q10 یکی از آنزیم‌های موجود در میتوکندری‌هاست که در واقع بخشی از سلول هستند که انرژی تولید می‌کنند.

سطوح پایین این کوآنزیم می‌تواند منجر به مشکلات زیر شود:

  • بیماری‌های نورودژنراتیو
  • فیبرومیالژیا
  • دیابت
  • سرطان
  • بیمار‌ی‌های عضلانی
  • نارسایی قلبی

مصرف این مکمل می‌تواند عملکرد فیزیکی را بهبود بخشد و خستگی و ضعف را کاهش دهد، بنابراین می‌تواند برای ورزشکاران حرفه‌ای مفید و موثر واقع شود.

6- کراتین

کراتین یک منبع طبیعی انرژی است که به انقباضات عضلات اسکلتی شما کمک می‌کند. همچنین به ایجاد یک منبع انرژی ثابت در عضلات شما کمک می‌کند تا بتوانند به فعالیت خود به خصوص حین ورزش ادامه دهند.

تقریبا نیمی از نیاز بدن شما به کراتین از منابع غذایی زیر تامین می‌گردد:

  • گوشت قرمز
  • غذاهای دریایی
  • شیر گاو و گوسفند

مابقی کراتین مورد نیاز بدن، به طور طبیعی در کبد، کلیه‌ها و پانکراس سنتز می‌شود.

ورزشکاران حرفه‌ای یا افرادی که کراتین کافی از مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، می‌توانند از مکمل‌های کراتین استفاده کنند که به اشکال مختلف قرص، کپسول، پودر و … موجود است.

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های کراتین در صورت همراهی با تمرینات استقامتی، می‌تواند توده عضلانی را افزایش داده و قدرت بدنی را بهبود بخشد.

کراتین همچنین به ریکاوری بهتر عضلات پس از ورزش کمک می‌کند. هنگامی که ورزش می‌کنید، پارگی‌ها و آسیب‌های کوچکی در فیبرهای عضلانی شما ایجاد می‌شود. پس از ورزش و در دوره ریکاوری، این پارگی‌های کوچک در فیبرهای عضلانی بهبود می‌یابند و ماهیچه‌های شما قوی‌تر می‌شوند. کراتین این پروسه را تسریع می‌کنند.

7- آشواگاندا

آشواگاندا یک گیاه دارویی است که به بهبود استقامت ورزشکاران کمک می‌کند. در یک مطالعه، افزایش قابل توجهی در استقامت جسمانی و کاهش خستگی در افرادی که به مدت ۸ تا ۱۲ هفته آشواگاندا مصرف کرده بودند، مشاهده شد.

سوالات متداول

آیا همه ورزشکاران باید مکمل مصرف کنند؟

اجباری در مصرف مکمل برای ورزشکاران وجود ندارد. ورزشکاران به دلیل عملکرد جسمانی بالاتر، نیازهای تغذیه‌ای بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و اگر نتوانند این نیازها را از طریق رژیم غذایی تامین کنند، مکمل‌ها گزینه مناسبی به شمار می‌آیند.

برای کاهش گرفتگی‌های عضلانی چه مکملی مناسب است؟

مکمل‌های حاوی منیزیم و پتاسیم مثل مکمل کالمگ سیترات

مصرف مکمل‌ها چه فوایدی برای ورزشکاران دارد؟

اکثر مکمل‌های ورزشی موجب افزایش قدرت و تودا عضلانی، کاهش ضعف و خستگی و بهبود استقامت فیزیکی ورزشکاران می‌شود.

آیا محدودیتی در مصرف مکمل‌ها وجود دارد؟

البته! مصرف بی‌رویه مکمل‌ها می‌تواند منجر به آسیب به ارگان‌های بدن مانند کبد و کلیه‌ها شود. همواره مکمل‌ها را طبق دوز توصیه شده و برای مدت خاصی که پزشک یا داروساز توصیه می‌کند مصرف کنید.

نظرات شما

احمد ۲۸ ساله: همواره بعد از جلسات ورزشی احساس ضعف و خستگی داشتم. با توصیه داروساز، مکمل جینسنگ و ب کمپلکس مصرف کردم. بعد از مدتی توان جسمانیم به میزان قابل توجهی بهبود یافت و دیرتر خسته می‌شدم.

نازنین ۲۳ ساله: من یک دوچرخه سوار حرفه‌ای هستم که همیشه دچار گرفتگی‌های عضلانی می‌شدم. با مصرف مکمل‌ منیزیم، هم گرفتگی‌های عضلانی بهبود یافت و هم انرژی بیشتر و خواب باکیفیت‌تری دارم. کاش زودتر منیزیم را امتحان می‌کردم.

آرش ۳۲ ساله: علیرغم تمرینات زیاد با وزنه، عضلاتم رشد نمیکرد. مربی توصیه کرد که در کنار تمرینات ورزشی، مکمل کراتین مصرف کنم‌. بعد از ۲ ماه مصرف، هم قدرت بدنی بهتری دارم و هم عضلاتم رشد بیشتری کرده‌اند.

جمع‌بندی

مصرف مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌هایی که در این مقاله معرفی کردم، یک راه ایمن برای ورزشکاران به شمار می‌رود تا بتوانند عملکرد ورزشی خود را بهبود دهند. توجه به این نکته ضروری است که پیروی از یک رژیم غذایی کامل و متعادل و برنامه ورزشی صحیح، نسبت به مصرف مکمل‌ها اولویت دارد. در نهایت توصیه می‌کنم از مصرف بی‌رویه مکمل‌ها پرهیز کنید و برای انتخاب بهترین مکمل که نیازهای شما را به طور مناسبی برطرف کند، با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

 

منابع

دکتر فاطمه موسوی
دکتر فاطمه موسوی

من فاطمه موسوی هستم، یک پزشک عمومی عضو بنیاد ملی نخبگان و استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی ایران. در شرکت و وب سایت سمانیک، به صورت تخصصی، علمی و تجربی محتواهای پزشکی تولید می‌کنم. تمرکزم بر ارائه محتواهای با کیفیت به صورت علمی است و از روش‌های پژوهشی مدرن و منابع معتبر حین نوشتن محتوا استفاده می‌کنم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: