شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهترین قرص و مکمل برای کاهش درد پریودی

بهترین قرص و مکمل برای کاهش درد پریودی

قاعدگی دردناک یا دیسمنوره، به حالتی گفته می‌شود که با دردهای کرامپی در قسمت تحتانی شکم همراه است و ممکن است با حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد و کمردرد ادامه یابد. به دلیل اینکه در این شرایط فرد ممکن است از انجام کارهای روزمره باز داشته شود، بسیاری از افراد به دنبال یافتن دارو یا مکملی برای کاهش و کنترل این علائم می‌باشند. در این مقاله به شما بهترین مکمل‌ها و قرص‌های بهبوددهنده‌ی این علائم را معرفی می‌کنم.

یکی از بهترین مکمل‌ها برای کنترل و کاهش درد پریودی، مکمل آگنومان (حاوی گیاه پنج انگشت) می‌باشد. در کنار آن، مکمل‌های حاوی ویتامین B1، B6، امگا-3 و … و داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی نیز در کاهش دردها موثرند.

قاعدگی دردناک یا دیسمنوره چیست؟

بانوان هر ماه، به علت ریزش پوشش رحم خود، خون‌ریزی یا عادت ماهیانه را تجربه می‌کنند. این خون‌ریزی ممکن است در بعضی از آنان همراه با علائم دل‌درد و خون‌ریزی‌های شدید، کمردرد، سردرد، حالت تهوع و کرامپ‌های شکمی باشد که به آن دیسمنوره می‌گویند. بیشتر بانوان این حالات را کمی قبل و در حین پریودی خود تجربه می‌کنند؛ درواقع یک تا سه روز قبل ممکن است این علائم شروع شود، در طی 24 ساعت به پیک خود برسد و 2 تا 3 روز در حین پریودی ادامه یابد.

دیسمنوره به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم‌بندی می‌شود؛ در دیسمنوره‌ی اولیه، علائم به دلیل روند طبیعی چرخه‌های تخمک‌گذاری رخ می‌دهد و 1 تا 3 روز بعد از پریود نیز ممکن است ادامه داشته باشد؛ اما دیسمنوره‌ی ثانویه ممکن است به علت وجود برخی اختلالات و بیماری‌های لگنی مثل اندومتریوز، فیبروئیدها و سایر بیماری‌های التهابی مربوط به لگن رخ دهد. همچنین، فاکتوری به اسم پروستاگلاندین، درست قبل از پریودی شما شروع به افزایش می‌کند و انقباضات عضلانی رحم را ایجاد می‌کند که با شروع خون‌ریزی میزان آن کاهش می‌یابد و به همین علت است که درد را بیشتر در روزهای اول پریودی تجربه خواهید کرد. در صورت عدم تشخیص علت ایجاد دیسمنوره، پزشک شما می‌تواند سونوگرافی یا لاپاروسکوپی را توصیه کند.

برخی افراد بیشتر در معرض ابتلا به قاعدگی‌های دردناک هستند. از جمله شرایطی که احتمال ایجاد این اختلال را بیشتر می‌کند شامل موارد زیر است:

  • داشتن سن زیر 20 سال
  • داشتن سابقه‌ی خانوادگی قاعدگی دردناک
  • سیگارکشیدن
  • داشتن خونریزی‌های شدید در هنگام پریودی
  • رسیدن به سن بلوغ زیر 11 سال
  • داشتن تجربه‌ی قاعدگی‌های نامنظم
  • بچه‌دارنشدن

 

قاعدگی

مکمل‌های موثر در کاهش درد پریودی

1- مکمل گیاه پنج انگشت

پنج انگشت با نام علمی Vitex گیاهی بومی مناطق مدیترانه می‌باشد که سابقه‌ی بسیار زیادی در کنترل و درمان بیماری‌های مربوط به خانم‌ها در یونان، رم و مصر دارد. بر طبق مطالعه‌ای که در سال 2014 انجام گرفت، مشخص شد مصرف مکمل حاوی عصاره‌ی میوه‌ی پنج‌ انگشت، منجر به کاهش درد در خانم‌های مبتلا به دیسمنوره در طی سه ماه شد که مشابه اثر مصرف داروی یاسمین (ترکیب استرادیول 0.03/ دروسپیرنون 3 میلیگرم) به شکل روزانه بود. همچنین مکمل حاوی عصاره‌ی میوه‌ی پنج انگشت اثرات خوبی در کاهش درد سینه‌ی خانم‌ها (ماستالژیا) دارد.

خرید

در کنار این اثرات، گیاه پنج ‌انگشت اثرات قابل مقایسه‌ای با داروهای اعصاب و هورمونی در کنترل علائم سندروم پیش قاعدگی دارد. توصیه‌ی من به شما استفاده از مکمل آگنومان که حاوی 400 میلیگرم عصاره‌ی میوه‌ی گیاه پنج انگشت است، می‌باشد و در کاهش دردهای پریودیک و کنترل آن، بسیار موثر است.

2- مکمل‌های ویتامین B1

مکمل‌های ب1 یا تیامین، اثرات قابل‌توجهی در کاهش دردهای قاعدگی دارند. بر طبق مطالعات انجام‌گرفته، مصرف مکمل‌های ب 1 با کاهش شدت و طول دوره‌ی درد در خانم‌های مبتلا به دیسمنوره همراه است.

3- مکمل ویتامین E

بر طبق مطالعات انجام گرفته، مصرف مکمل‌های ویتامین E منجر به بهبود دردهای پریودیک و دردهای لگنی در کنار کاهش کرامپ‌های شکمی می‌شود.

4- مکمل‌های امگا-3

بر طبق مطالعات متعدد، مصرف مکمل‌های امگا-3 با کاهش میزان دردهای پریودی همراه است. همچنین یک مطالعه در سال 2011 نشان داد مصرف مکمل امگا-3 بسیار بهتر از داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی ایبوپروفن در کاهش دردهای پریودی عمل می‌کند.

5- ویتامین B6

مصرف ویتامین B6 می‌تواند در کاهش ملایم دردهای قاعدگی موثر باشد. برطبق مطالعات متعدد، این ویتامین در کنترل علائم سندروم پیش قاعدگی و بهبود علائم و حفظ سلامت روان خانم‌ها نیز موثر است و آن‌ها را پیش از پریود کنترل می‌کند.

6- مکمل کلسیم و منیزیم

برطبق مطالعات انجام‌گرفته، خانم‌هایی که از عوارض سندروم پیش قاعدگی رنج می‌برند، میزان کلسیم و منیزیم سرمی کمتری دارند و خانم‌ها با مصرف این مکمل‌ها، درد کمتری در دوران پریودی تجربه خواهند کرد. همچنین مصرف مکمل‌های منیزیم خصوصا در فرم سیترات که جذب بسیار بالاتری نسبت به سایر اشکال منیزیم دارد، می‌تواند در کنترل دردهای پریودیک و کرامپ‌های شکمی و همچنین کنترل و کاهش حملات میگرنی بسیار موثر باشد.

مکمل غذایی منیزیم سیترات بیومگنلیت

خرید

7- داروهای ضد درد و ضد التهاب

بسیاری از داروهای ضد درد و ضد التهاب از قبیل ناپروکسن، مفنامیک اسید، دیکلوفناک و استامینوفن از جمله داروهایی می‌باشند که اثرات قابل‌توجهی در کاهش دردهای پریودیک دارند و می‌توانید به اندازه‌ی دوز توصیه‌شده، از آن‌ها استفاده نمایید.

در کنار موارد گفته شده، استفاده از پدهای گرم‌کننده، ماساژ شکم، حمام آب گرم، انجام ورزش‌هایی مثل یوگا، مصرف کمتر غذاهای چرب و نمکی و قطع مصرف الکل می‌تواند در کاهش و کنترل علائم و دردهای پریودیک بسیار موثر باشد. از طرفی ممکن است پزشکان داروهای هورمونی یا جراحی‌های خاصی را در موارد شدیدتر توصیه کنند.

قاعدگی

جمع‌بندی

در یک خلاصه، اگر شما قاعدگی دردناکی یا دیسمنوره را تجربه می‌کنید و به دنبال راهکاری برای کاهش و کنترل علائم آن هستید، در ابتدا با تشخیص تایپ آن، می‌توانید از مکمل‌‌های آگنومان و مکمل‌های حاوی ویتامین B1، B6، منیزیم و کلسیم، امگا-3 و … استفاده نمایید. در صورت شدید‌بودن علائم، استفاده از مسکن‌ها نیز بلامانع است؛ اما بهتر است در صورت داشتن دردهای غیرعادی یا سابقه‌ی داشتن بیماری‌های خاص، با مشورت پزشک خود، از مکمل‌ و مسکن‌های ذکرشده استفاده نمایید.

منابع

Menstrual Cramps (Dysmenorrhea): Symptoms, Causes, Treatment, Prevention (webmd.com)

Painful Menstrual Periods: Causes, Treatments & More (healthline.com)

Dysmenorrhea – an overview | ScienceDirect Topics

List of 43 Period Pain (Dysmenorrhea) Medications Compared – Drugs.com

Dysmenorrhea: Painful Periods | ACOG

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
سراب‌پور Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +