شرکت داروسازی سمانیک سلامت گستر

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

انواع ترشحات واژینال در خانم ها و علت آن

دسته بندی :زنان ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ دکتر صدف عبدیان 1524 مشاهده
انواع ترشحات واژینال در خانم ها و علت آن

ترشحات واژینال، به طور معمول، طبیعی هستند و باعث مرطوب‌شدن، پاکیزگی و حفاظت واژن در برابر عفونت‌ها می‌شود. در بعضی مواقع، این ترشحات ممکن است تغییر کنند و نشان‌دهنده‌ی شروع یک عفونت، احتمال ابتلا به بارداری و یا تغییرات رنگ ترشحات بعد از پایان قاعدگی باشد. در ادامه به تفضیل برای شما انواع ترشحات را شرح خواهم داد.

ترشحات واژینال چیست؟

ترشحات واژینال به شکل معمول در خانم‌ها اتفاق می‌افتد. این ترشحات در واقع برای حفظ رطوبت ناحیه‌ی واژینال، پاکیزگی واژن و محافظت در برابر انواع عفونت‌ها لازم است. این ترشحات در هرسنی ممکن است رخ دهد. اگر ترشحات شما بوی نامطبوعی ندارد، شفاف و روشن است، لغزنده و مرطوب و چسبناک است، جای نگرانی برای ابتلا به عفونت و سایر اختلالات را ندارد.

ترشحات به رنگ خاکستری

ترشحات به رنگ صورتی ترشحات به رنگ قرمز ترشحات به رنگ سبز و زرد ترشحات سفید ترشحات روشن و شفاف

واژینیت باکتریایی

ابتلا به سرطان رحم

ابتلا به کلامیدیا

ابتلا به گنوره‌آ

ابتلا به تریکومونیازیس

تغییرات هورمونی

ابتلا به سرطان دهانه‌ی رحم

عفونت‌های واژینال

ابتلا به عفونت قارچی

بارداری در پی تاخیر در پریودی

ترشحات واژینال به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

ترشحات واژینال را می‌توان براساس رنگ، بو یا ابتلا به بیماری‌های خاص تقسیم‌بندی کرد.

دسته‌بندی ترشحات واژینال براساس معیارهای گفته‌شده به چه صورت می‌باشد؟

1- ترشحات واژینال به رنگ قرمز یا قهوه‌ای تیره:

 ترشحات به رنگ خونی، عموما در دوران پریودی اتفاق می‌افتد. رنگ آن ممکن است از رنگ قرمز گیلاسی تا قرمز متمایل به قهوه‌ای روشن متغیر باشد. در برخی خانم‌ها ممکن است لکه‌بینی به علت استفاده از داروها‌ی ضدبارداری و یا تغییرات هورمونی را تجربه کنند. اگر این ترشحات قرمز را در طول ماه مشاهده کردید، ممکن است نشانه‌ی ابتلا به عفونت واژینال باشد.

2- ترشحات به رنگ سفید شیری یا کرم:

ترشحات به رنگ سفید شیری یا کرم اگر بدون بو و بافت‌های خاصی باشد، احتمالا جای نگرانی ندارد و طبیعیست. در برخی مواقع ممکن است تاخیر در پریود و ترشحات سفید، به دنبال آن رخ دهد. این مورد ممکن است نشانه‌ی بارداری در شما باشد. اگر این ترشحات در شما به همراه احساس خستگی، درد سینه، عقب‌افتادن پریودی، احساس تکرر دفع ادرار و حالت تهوع بود، برای تست بارداری اقدام نمایید.

عقب افتادن پریود و ترشحات سفید

3- ترشحات به رنگ خاکستری یا سفید به شکل تکه تکه:

این نوع از ترشحات ممکن است به علت ابتلا به واژینیت باکتریایی، ابتلا به کاندیدیازیس یا عفونت مقاربتی باشد.

واژینیت باکتریایی از طریق ارتباطات جنسی یا استفاده از فرآورده‌های محتوی عطر در نزدیکی ناحیه واژینال ممکن است رخ دهد. واژینیت باکتریایی ممکن است بویی شبیه به بوی ماهی و به رنگ سفید یا خاکستری غلیظ یا رقیق باشد.

ابتلا به کاندیدیازیس ممکن است به شکل ترشحات پنیری سفید به همراه سوزش و خارش در ناحیه‌ی واژینال باشد. استفاده‌ی مداوم از آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضدبارداری و باردارشدن، ریسک ابتلا به کاندیدیازیس را در شما بالا خواهد برد.

ترشحات ناشی ازعفونت‌های مقاربتی، اگر در اثر ابتلا به باکتری کلامیدیا یا تریکومونیازیس باشد، به شکل سفید و در صورت آلودگی با گنوره‌آ به رنگ سبز یا زرد خود را نشان می‌دهد. این ترشحات نیز ممکن است بویی شبیه ماهی بدهند و در بعضی خانم‌ها حتی هیچ علائمی نشان ندهد. درد هنگام نزدیکی، خارش، در لگن و خون‌ریزی‌های نامنظم نیز ممکن است از علائم ابتلا به عفونت‌های مقاربتی باشد.

4- ترشحات به رنگ زرد یا سبز نئونی:

ترشحات زرد، اگر به شکل روشن و شفاف باشند و شما احتمال ابتلا به عفونت را ندهید، جای نگرانی ندارد. اما بیشتر ترشحات به رنگ زرد یا سبز، علائمی از ابتلا به عفونت‌های باکتریایی ذکرشده می‌باشند. برخی خانم‌ها در اثر مصرف بعضی داروها، یتامین‌های جدید و غذاهای خاص، ممکن است تغییرات رنگ ترشحات را تجربه کنند.

5- ترشحات به رنگ صورتی روشن تا تیره:

ترشحات به رنگ صورتی، ممکن است نشانه‌ی شروع پریودی در شما باشد. در برخی از خانم‌ها، پس از نزدیکی یا تحریک ناحیه‌ی واژینال، ممکن است خون‌ریزی‌هایی را تجربه کنند که منجر به ایجاد ترشحات صورتی در پی آن شود. در بعضی موارد نادر، ترشحات به این رنگ ممکن است به علت ابتلا به سرطان‌ رحم و دهانه‌ی رحم باشد.

نکات قابل‌توجه:

ترشحات به رنگ شفاف و روان، اغلب طبیعی هستند. همچنین حول روز 14 سیکل‌ قاعدگی، شما در حال تخمک‌گذاری هستید و ترشحات موکوسی را شاهد خواهید بود.

نکته‎‌ای که مهم است، توجه به بهداشت عمومی و تعویض منظم لباس‌های زیر و خشک‌کردن مناسب ناحیه‌ی واژینال می‌باشد. این موارد احتمال ابتلا به عفونت‌های ذکرشده را تا حد قابل توجهی پایین می‌آورد. بهتر است برای شست‌ و شوی ناحیه‌ی واژینال، از محصولاتی به شکل ژل شست و شوی ناحیه‌ی واژینال و با PH اسیدی استفاده نمایید.

چه زمان لازم است تا به پزشک مراجعه کنید؟

در صورتی که ترشحات شما، رنگ، بو و مقادیر متفاوتی را به خود گرفت و علائمی مثل خارش و درد واژینال تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

پس در صورت داشتن علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • خارش
  • درد
  • سوزش هنگام ادرار
  • رنگ خاکستری ترشحات
  • ترشحات به شکل پنیری و غلیظ
  • خونریزی‌های غیرمنتظره واژینال و غیرمرتبط به پریودی

منابع

Vaginal discharge – NHS (www.nhs.uk)

Vaginal discharge: evaluation and management in primary care – PMC (nih.gov)

دکتر صدف حدادیان
دکتر صدف عبدیان

من دکتر صدف عبدیان فارغ التحصیل داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هستم. در طول تحصیلم چندین مقاله ی ISI در زمینه‌ی اثرات داروهای گیاهی بر روی بیماری عصبی چاپ کردم و هم اکنون به عنوان مدیر مدیکال و تحقیق و توسعه در شرکت سمانیک سلامت گستر مشغول هستم.

در گروه تلگرام، هر سوال پزشکی داشته باشید را پاسخ خواهیم داد! عضویت در گروه تلگرامی

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت.

  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
سوالی دارید از ما بپرسید
×
شهابی Whatsapp chat
دکتر صدف عبدیان Whatsapp chat
2 +