ارتباط رژیم غذایی مدیترانه ای با سلامت متابولیک-قلبی به واسطه تغییر میکروبیوم روده
مطالعات متعددی ارتباط رژیم غذایی مدیترانه ای را با بهبود سلامت قلبی و متابولیک ثابت کردهاند و شواهد اولیه را برای نقش میانجی میکروبیوم روده در این رابطه نشان دادهاند.
اخیراً رژیم مدیترانه ای سبز (Green-MED) را به عنوان یک نسخه بهبود یافته از رژیم غذایی سالم مدیترانه ای، با افزایش مصرف محصولات گیاهی و کاهش مصرف گوشت پیشنهاد شده است.
در مطالعهای ۲۹۴ شرکتکننده با چاقی شکمی و دیسلیپیدمی به صورت تصادفی در یکی از سه گروه مداخله قرار گرفتند:
- دستورالعملهای غذایی سالم (مشاورههای تغذیهای مبتنی بر علم استاندارد)
- رژیم مدیترانه ای (MED)
- رژیم مدیترانه ای سبز (Green-MED)
هر دو گروه ایزوکالوریک MED و Green-MED به میزان ۲۸ گرم در روز گردو به عنوان مکمل دریافت کردند. علاوه بر این، افراد گروه Green-MED به صورت روزانه چای سبز غنی از پلی فنل و گیاه آبزی Mankai دریافت کردند.
هر دو رژیم غذایی MED و Green-MED تغییرات قابل توجهی در ترکیب میکروبیوم روده ایجاد کردند، که این تغییرات در گروه Green-MED قابل توجهتر بود. این دو رژیم غذایی همچنین با تغییرات سودمند تدریجی در وزن بدن و نشانگرهای متابولیک-قلبی همراه بودند. به نظر میرسد تغییرات در ویژگیهای میکروبیوم روده نقش موثری در ارتباط بین رژیم مدیترانهای و کاهش وزن بدن و کاهش خطر قلبی-متابولیک دارد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت.